35.3 C
Serres

Νάντια Γιαννακοπούλου από Σέρρες: “Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής Περιφέρειας.”

Date:

Οι Σέρρες αποτέλεσαν τον επόμενο σταθμό της περιοδείας της υποψήφιας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή του Δυτικού Τομέας της Αθήνας, Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η κα. Γιαννακοπούλου είχε ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς των Σερρών αλλά και συνεχή επαφή με τους πολίτες όπου άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. 

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φωτιάς στο Παγγαίο όρος αλλά και για τον Όρβηλο, και έγινε αποδέκτης του προβληματισμού των πυροσβεστών για υποστελέχωση της υπηρεσίας τους, ενώ η διοίκηση και το προσωπικό του σταθμού επισήμαναν ανάγκη  δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και την αερομεταφορά επιγείων δυνάμεων στα μέτωπα της πυρκαγιάς ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης. Παράλληλα το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σταθμού επισήμανε έναν ακόμα παράγοντα αύξησης των πυρκαγιών, που αποτελεί απόρροια της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε και δεν είναι άλλος από την ξηρασία.

Η κα. Γιαννακοπούλου αργότερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τη Δήμαρχο Σερρών κα Βαρβάρα Μητλιάγκα. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σέρρες, όπως η ανεργία που υπολογίζεται στο 38-40% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ κάτι που οδηγεί στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε  τη βιομηχανική μονάδα της εταιρίας ΚΡΙ – ΚΡΙ,  το Εργατικό Κέντρο Σερρών και το Επιχειρηματικό Επιμελητήριο. Το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων που στηρίζουν ουσιαστικά την τοπική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, κοντεύει καθημερινό φαινόμενο. Παράλληλα το εργοστάσιο της Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής, παρά τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης δεν έχει επαναλειτουργήσει ακόμα. 

Παράλληλα η κα Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, όπου ενημερώθηκε από την διεύθυνση και το προσωπικό για την λειτουργία και τις δραστηριότητες του Κέντρου. Κατά την επίσκεψη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο επισήμαναν ότι είναι επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, όπου τα θύματα θα μπορούν να διαβιούν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Τέλος η κυρία Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών όπου ενημερώθηκε από πρώτο χέρι από τον Γραμματέα της Τάσο Αραμπατζή για τα θέματα που τους απασχολούν με κύριο το θέμα της αποψίλωσης των υπηρεσιών από σειρά αποσπάσεων.

Το απόγευμα η κα. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε με φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, όπου τις εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα όπως οι αυξήσεις στην ενέργεια, στο κόστος εφοδίων (λιπάσματα, ζωοτροφές) και η έλλειψη χρηματοδοτικής ρευστότητας σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση του πλούσιου  υδατικού δυναμικού της περιοχής, έχουν ως αποτέλεσμα την καθήλωση της παραγωγής και της ανάπτυξης των Σερρών. Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής υπόψιν της κας Γιαννακοπούλου είναι το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης των υποδομών υγείας, με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σερρών που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Νομού αλλά και του ΕΚΑΒ, αλλά και την εγκατάλειψη που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να οδηγείται στην απόγνωση.     





Η κα. Γιαννακοπούλου από την πλευρά της ανέφερε ότι: 

«Οι Σέρρες είναι ένας νομός με φυσικό πλούτο, με έναν εύφορο  κάμπο, μνημεία μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας και σε μία κομβική θέση για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα που όμως αφέθηκε στην τύχη του. Για ακόμη φορά, σε ακόμα ένα μέρος τις Ελλάδας γίνομαι αποδέκτης του προβληματισμού των πολιτών για την κατάρρευση που παρουσιάζουν κρίσιμες υποδομές της χώρας όπως το ΕΣΥ, οι σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, το οδικό δίκτυο, τα αρδευτικά δίκτυα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδιασμού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής Περιφέρειας που θα δώσει ευκαιρίες και προοπτικές στους νέους μας να επιλέξουν την παραμονή στην πατρίδα και θα επενδύσουν στον τόπο τους.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στήριξε και έδωσε πνοή στην Περιφέρεια. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, αυτές είναι οι ρίζες μας, από εκεί θέλω να ξεκινήσω για να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, που με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις θα καταστεί η σοβαρή εναλλακτική κυβερνητική επιλογή.»

Δελτίο τύπου

ΣέρρεςΝάντια Γιαννακοπούλου από Σέρρες: "Επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού εκσυγχρονισμού και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στο Παγγαίο: Υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθεί ψηλά, άνεμοι στην περιοχή- video

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν...

Υγεία: Τι πρέπει να ελέγξουν οι γονείς στα παιδιά τους πριν την επιστροφή στα θρανία- video

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επιστροφή των μαθητών στα...

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για τον καθαρισμό του Κρουσοβίτη

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών στο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για τον καθαρισμό...

Τ.Χατζηβασιλείου: Υπεγράφη από τον ΥφΑΑΤ η απόφαση για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων

"Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα