24.3 C
Serres

Φωτιά στο Δημοτικό Ν.Σουλίου: Έντονος προβληματισμός -“Η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από νεαρά άτομα”- Video

Date:

Φωτιά ξέσπασε  το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου στο νέο κτήριο του Δημοτικού  σχολείου στο Νέο Σούλι του Δήμου Εμμ. Παππά. Ήταν περίπου 21.30μμ  όταν οι κάτοικοι που βρίσκονταν στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού αντιλήφθηκαν έντονη μυρωδιά καμένου και είδαν τις πρώτες φλόγες να προβάλουν από το σχολείο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές  δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του σχολείου , και επεκτάθηκε στη στέγη. Οι πυροσβέστες κατέβαλλαν  προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες,  διότι στη στέγη υπήρχαν μονωτικά υλικά όπως φελιζόλ και πισσόχαρτα, τα οποία αναζωπύρωναν συνεχώς την φωτιά εκπέμποντας τοξικά νέφη. Ο φόβος των πυροσβεστών αλλά και του δημάρχου Δημήτρη Νότα ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά και στο εσωτερικό του σχολείου , γιατί τότε θα μιλούσαμε για ολοκληρωτική καταστροφή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες του δήμου Εμμ. Παππά, Σερρών και Βισαλτίας. Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Ν. Σουλίου  Αριστοτέλης Βρέττας  όσο και ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Κηπουρός εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το δυσάρεστο συμβάν αλλά και την αγανάκτηση τους, καθώς όπως αναφέρουν  “η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από νεαρά άτομα“. Την περεταίρω διερεύνηση θα αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία και οι αστυνομικές αρχές. Έντονο προβληματισμό όμως προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για νερά άτομα και γεννάται το ερώτημα για το αν οι αρχές ήταν ενήμερες για την παραβατική συμπεριφορά τους. Ευθύνες βέβαια βαρύνουν και τους γονείς των ανηλίκων.

Τα εγκαίνια του νέου δημοτικού είχαν πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022 την ημέρα του Αγιασμού εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς. Μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες δηλαδή ένα στολίδι όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι υπέστη σοβαρότατες καταστροφές γιατί μάλλον κάποιοι είναι ανεύθυνοι.

a building with a fire on the sideΣέρρες: Φωτιά στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Σουλίου
Η πίσω πλευρά του σχολείου από την οποία ξεκίνησε η φωτιά





Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

“Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο κτιρίου εκπαίδευσης, στην Τ.Κ. Νέου Σουλίου Σερρών, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις βραδινές ώρες χθες, Κυριακή 25 Αυγούστου 2024. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο χώρο του κτιρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΦωτιά στο Δημοτικό Ν.Σουλίου: Έντονος προβληματισμός -"Η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από νεαρά...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Οι Σερραίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη μέσω Σόφιας -video

Οι Σερραίοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν ολοένα και περισσότερο...

 Αθανάσιος Μασλαρινός, πρ. Δήμαρχος Βισαλτίας: Συνέπεια λόγων και έργων- Ολοκλήρωση έργων ασφαλτόστρωσης σε επτά δημοτικές ενότητες

Ολοκληρώθηκαν, εντός χρονοδιαγράμματος, οι ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε επτά...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γεώργιου Κεχλιμπάρη στο Νέο Σκοπό Σερρών

Ο Σύλλογος “ΟΡΦΕΑΣ” Νέου Σκοπού Σερρών, οι Εκδόσεις Αποστακτήριο...

Γλέντι με χορό και χαλβά σιμιγδαλένιο στο “Κρτσμας 2024” στο Χρυσό Σερρών

Μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι και χαλβά σιμιγδαλένιο υπόσχονται...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα