27.5 C
Serres

Ο Αθ. Μαλλιαράς στη συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον Πρωθυπουργό- Έθεσε υπ’ όψιν του Κ. Μητσοτάκη τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών

Date:

Τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Σερραίους επιχειρηματίες έθεσε υπ’ όψιν του Πρωθυπουργού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που είχαν οι παραγωγικοί φορείς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς προέταξε ως μείζον πρόβλημα το νέο φορολογικό νόμο, που πλήττει σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τόνισε πως πρόκειται για ένα νόμο που οδηγεί πολλές από αυτές στον αφανισμό, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες φορολογικές απαιτήσεις. Σε συνδυασμό μάλιστα με το υψηλό ενεργειακό κόστος, οι επιχειρήσεις βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο», επισήμανε ο κ. Μαλλιαράς.

Μάλιστα για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε γενναία μέτρα στήριξης ειδικά για τον Νομό Σερρών, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και τις αρνητικές επιπτώσεις της γειτνίασης με τη Βουλγαρία, όπως είναι το παραεμπόριο αλλά και το πιο ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον της γειτονικής χώρας.

Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών για την εφαρμογή Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, επισημαίνοντας πως το αίτημα αυτό έχει σταλεί προς τα αρμόδια Υπουργεία αλλά έχει κατατεθεί και στην Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς μετέφερε την αγωνία όλων των επαγγελματιών για το μέλλον τους, σε έναν νόμο με απίστευτες δυνατότητες αλλά με πολλά προβλήματα, στα οποία έρχεται να προστεθεί και η δραματική μείωση του πληθυσμού. Ζήτησε λοιπόν την έμπρακτη στήριξη της κεντρικής εξουσίας με κάθε τρόπο, μεταξύ των οποίων και η ενεργοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. 





Σ’ ότι αφορά στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», ο Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε προς τον Πρωθυπουργό, πως πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, το οποίο χρειάζεται επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε το Επιχειρηματικό Κέντρο να μετεξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς της επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια. 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ.

Τέλος, ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κάλεσε τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της SEREXPO 2024, στις 18 Σεπτεμβρίου, ενημερώνοντάς τον για το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στις Σέρρες. 

ΣέρρεςΟ Αθ. Μαλλιαράς στη συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον Πρωθυπουργό- Έθεσε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο – Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να...

Σέρρες: 1ο Lakedam Festival στο λιμανάκι Λιθοτόπου με συναυλία και πλούσιες δράσεις

To Σάββατο 31 Αυγούστου, το 1ο Lakedam Festival φιλοξενεί...

Πρόγραμμα δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Σεπτέμβρη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 13ηχρονιά στην...

Σέρρες: “Μάγεψε” χιλιάδες Σερραίους στην πλωτή συναυλία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στη μαγικά φωτισμένη λίμνη του Πεθελινού, χιλιάδες Σερραίοι κατέκλυσαν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα