19.3 C
Serres

Σέρρες: Παιδιά πανηγυρίζουν στο Tik Tok που κάηκε το σχολείο στο Νέο Σούλι – Τι λένε γείτονες και κάτοικοι -video

Date:

Τα τελευταία 24ωρα μετά τη φωτιά που προκλήθηκε από 14χρονο στο νέο κτήριο του δημοτικού σχολείου Ν. Σουλίου και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η οροφή του με το κόστος να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ και τη σύλληψη τόσο του ίδιου, όσο και των γονέων του για παραμέληση ανηλίκου, αίσθηση  προκαλεί το βίντεο στο ΤΙΚ-ΤΟΚ με τη λεζάντα  που αναγράφεται η φράση “κάποια Κυριακή λέγαμε να καεί το σχολείο και όντως κάηκε’’ , όσο και τα σχόλια χαράς και επευφημιών  που ακολουθούν.

“Ζηλεύω” , “η μόνη φωτιά που δεν θα ήθελα να σβηστεί”, “κάποιος το είπε και το έκανε”, “φωτιά με νόημα”, “αχ τέλειο ειδικά τώρα που ανοίγουν”, “ένα σχολείο φωτίζει μόνο όταν καίγεται”,’ “δεν έχω ζηλέψει τόσο σε όλη τη ζωή μου”, είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών,  που προκαλούν  έντονο προβληματισμό.

Κάτοικος του χωριού που το σπίτι του γειτνιάζει με το δημοτικό σχολείο,  μιλάει στο Epiloges.tv, και περιγράφει τις πρώτες στιγμές της μεγάλης φωτιάς. Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει δίπλα  και ένα οικόπεδο που παραμένει ακαθάριστο και αποτελεί εστία κινδύνου παρόλες τις οχλήσεις του. Ο αύλειος χώρος του δημοτικού είναι σημείο συγκέντρωσης παιδιών κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Κάποιοι από τους κατοίκους στεναχωρήθηκαν για το δυσάρεστο συμβάν ωστόσο όμως δίνουν “άλλοθι” στα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας.

Ενώ άλλοι, δηλώνουν άγνοια για τις εξελίξεις.




Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας στο Νέο Σούλι Αριστοτέλη Βρέττα, υπήρχε παραβατικότητα από ανήλικους  στο Ν. Σούλι και υπήρξαν πολλά περιστατικά. Το συμβάν με την πυρκαγιά ήταν κάτι που δεν το φανταζόταν κανείς. Για  το λόγω αυτό γίνανε δράσεις σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο,  φαίνεται πως κάποιοι από τους γονείς, δεν ήθελαν να αποδεχθούν το γεγονός πως υπάρχει παραβατικότητα. 

Από την Πέμπτη  29 Αυγούστου 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της σκεπής του σχολείου το οποίο να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για ένα κτήριο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 24 μήνες λειτουργίας.

Ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και περαιτέρω δράσεις με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΛΗΝΤΣΑΡΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Παιδιά πανηγυρίζουν στο Tik Tok που κάηκε το σχολείο στο Νέο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή- Δύο 18χρονοι στο νοσοκομείο, αναζητείται ο οδηγός

Οδηγός, που αναζητεί η Αστυνομία, παρέσυρε μηχανή με δύο...

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο – Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να...

Σέρρες: 1ο Lakedam Festival στο λιμανάκι Λιθοτόπου με συναυλία και πλούσιες δράσεις

To Σάββατο 31 Αυγούστου, το 1ο Lakedam Festival φιλοξενεί...

Πρόγραμμα δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Σεπτέμβρη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 13ηχρονιά στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα