22.6 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια»

Date:

Στην «τελική ευθεία» για το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σερρών.

Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στο Δήμο και στη σχολική κοινότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση των αρμόδιων πολιτικών παραγόντων του Δήμου Σερρών με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και με τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, παρουσία της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, για την ομαλή λειτουργεία των σχολικών μονάδων, καθώς -όπως δήλωσε με έμφαση- αυτό αποτελεί προτεραιότητα. «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι, για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, καθώς στα ταμεία των σχολικών επιτροπών υπήρχαν χρήματα.  Θέλουμε τα σχολεία του Δήμου μας να λειτουργούν με ασφάλεια και οι συνθήκες για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να είναι οι καλύτερες», ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια»





Η κ. Μητλιάγκα αναφερόμενη στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών υπενθύμισε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια, έτσι ώστε αυτές να διατηρηθούν, προσθέτοντας  ότι απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο επιστολή ζητώντας να γίνει τροποποίηση του Νόμου για τη διατήρηση των σχολικών επιτροπών, αίτημα, το οποίο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αδικήσουμε κανένα σχολείο, καμία Διευθύντρια και κανέναν Διευθυντή εις βάρος κάποιου άλλου, στο πλαίσιο των οδηγιών που λαμβάνουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θέλουμε να είμαστε σε άμεση επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να μας ενημερώνετε για παρατηρήσεις και ερωτήματα που τυχόν υπάρξουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς» ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών, απευθυνόμενη τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας..

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Δημοτικής  Αρχής, των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και των Διευθυντών όλων των σχολείων.

Από την πλευρά τους, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά τους, σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες και τα οικονομικά των σχολείων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών κ. Παύλος Πουλιάκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών κ. Χρυσούλα Καρασουλτάνη, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Καραβασίλης και Δημήτριος Σωτηριάδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σερρών.

ΣέρρεςΒαρβάρα Μητλιάγκα: «Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη επιστρέφει στις Σέρρες για δύο ακόμη

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ένα καλοδουλεμένο …μπουλούκι μετά την...

Σέρρες: Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές- video

Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές και οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται...

Σέρρες: Αναζητείται λύση για την μεταφορά των μαθητών του 4ου Δημοτικού- video

Λύση αναζητείται για την μεταφορά των μαθητών από το...

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υποδέχεται την φλόγα της αγάπης 

Την Φλόγα της Αγάπης θα υποδεχτεί αύριο, Παρασκευή 6...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα