22.6 C
Serres

47ο DISFF 2024 – Πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου ΕΑΠ

Date:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Χθες βράδυ (Τετάρτη 4/9), ο δροσερός κήπος του πανέμορφου πολιτιστικού χώρου «Κύκλωψ» πλημμύρισε από σινεφίλ, επισκέπτες του DISFF, φίλους και συγγενείς των σπουδαστών του νέου κινηματογραφικού προγράμματος του ΕΑΠ, που ήρθαν να παρακολουθήσουν τις πρώτες δημιουργίες των παιδιών.

Το πρόγραμμα «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του ΕΑΠ στοχεύει στο να εφοδιάσει τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να εργαστούν σε διάφορους τομείς οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε ένα εκτεταμένο εύρος γνωστικών πεδίων σχετικά με τον κινηματογράφο.

Στο πλαίσιο της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας προβλήθηκαν για πρώτη φορά φοιτητικές εργασίες των θεματικών ενοτήτων σκηνοθεσίας των πρώτων τριών εξαμήνων του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το κοινό υποδέχτηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού  Στέλιος Ζερεφός ο οποίος είπε πως η πρεμιέρα του νέου προγράμματος «πραγματοποιείται σε αυτήν την όμορφη αίθουσα με ουρανό. Ξεκινήσαμε πριν από 1,5 χρόνο και δεν έχουμε να επιδείξουμε ακόμα διπλωματικές, όμως σας παρουσιάζουμε μία επιλογή από τις σπουδαστικές μας ταινίες του 1ου, 2ου και 3ου εξαμήνου μας, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους».

Να πούμε πως η Δράμα, τον Δεκέμβριο, θα φιλοξενήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο που συνδιοργανώνει η Σχολή με το DISFF: το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Κινηματογραφικής Γραφής Πρακτικής και Έρευνας (1st International Conference on Cinema Screenplay, Practice and Research) θα διεξαχθεί υβριδικά με δια ζώσης και εξ αποστάσεως Συνεδρίες στις 12, 13, 14 Δεκεμβρίου. Κύριος σκοπός του Συνεδρίου, είναι να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση επάνω σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην πρακτική και έρευνα στο πεδίο του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών τεχνών, διερευνώντας, παράλληλα, τις δυνατότητες συνεργασίας εκπαιδευτικών οργανισμών και επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο. Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου προσεγγίζουν μια σειρά θεματικών πεδίων που άπτονται της κινηματογραφικής γραφής και έρευνας σε αντιστοιχία με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας (ΣΚΙ)» του ΕΑΠ, αλλά και τις ευρύτερες επιστημονικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές προεκτάσεις του κινηματογράφου.

Οι ανακοινώσεις που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονική έκδοση Πρακτικών του Συνεδρίου με ISBN και DOI.
Σε αυτό το πλαίσιο,  το Συνέδριο θα καλύψει τα παρακάτω θεματικά πεδία :

– Σενάριο

– Σκηνοθεσία

– Θεωρία του κινηματογράφου

– Ιστορία του κινηματογράφου





– Animation

– Μοντάζ & Ειδικά εφέ

– Κινηματογράφος και Εκπαίδευση

– Τεχνητή Νοημοσύνη στον Κινηματογράφο

– Μουσική και Ήχος στον Κινηματογράφο

– Διεύθυνση φωτογραφίας και κινηματογραφικός φωτισμός

– Κινηματογράφος και Λογοτεχνία

– Περιβαλλοντικό Ντοκιμαντέρ και Animation

Kαταληκτική ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων: 15/9.
Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση icc.eap.gr

Πολιτισμός47ο DISFF 2024 – Πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου ΕΑΠ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

47ο DISFF 2024 – Το Mobile School Ταξιδεύει

Στη ζωή των παιδιών Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου Δράμας,...

Φεστιβάλ Δράμας: Short Film Hub Talks – Ανάπτυξη και παραγωγή πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει την...

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Το έπος του «Κόμη Μόντε Κρίστο» και ο μακάβριος «Σκαθαροζούμης 2»

 Πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η επιστροφή στην καθημερινότητα,...

Μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν απόψε το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα