22.1 C
Serres

Φυστικοβούτυρο: Ποια τα οφέλη του στην υγεία;

Date:

Το φυστικοβούτυρο είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για την υγεία μας. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και οφέλη, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες δείχνουν, ότι, συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στα φυστίκια προσδίδουν οφέλη στην υγεία. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η διαιτολόγος, Katherine Marengo LDN, R.D, αυτά είναι οι φυτοστερόλες και ειδικότερα η ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ακόμα, οι φυτικές ίνες, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία δρουν ευεργετικά για τον οργανισμό.

Φυστικοβούτυρο: Ποια τα οφέλη του στην υγεία;

Πηγή πρωτεϊνης

Τα φυστίκια είναι μια φυσική πηγή πρωτεΐνης που αρκετοί παραμελούν προτιμώντας κρέας ή θαλασσινά. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την κυτταρική λειτουργία και την επιδιόρθωση, ενώ διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών και την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάσταση.

Δυο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο προσφέρουν 7-8 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία είναι μια ικανή ποσότητα ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε μακροθρεπτικά συστατικά, αναφέρει η Marengo.

Καλή χοληστερόλη

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά καλό για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι οτι τα φυστίκια είναι πλούσια με καλά λιπαρά, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την καλή (HDL).

Κάλιο

Όταν ο κόσμος μιλάει για τα υγιεινά οφέλη της μπανάνας, ένα από τα παραδείγματα που μας έρχονται στο μυαλό, είναι το γεγονός ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή καλίου, αναφέρει η Marengo. Στην πραγματικότητα, τα φυστίκια προσφέρουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, γεγονός που τα κάνει πιο υγιεινά.





Το κάλιο συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος και συντελεί στη μείωση των επιβλαβών επιδράσεων του νατρίου στη διατροφή. Το υπερβολικό νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, καρδιακές προσβολές, παχυσαρκία, υπέρταση, νεφρική ανεπάρκεια και πολλά άλλα. Για να αποκομίσετε τα βασικά οφέλη, αναζητήστε ένα φυσικό φυστικοβούτυρο που δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι και επιπλέον πρόσθετα.

Προσφέρει ενέργεια

Ο κόσμος πιστεύει ότι οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα, αλλά στην πραγματικότητα τα λιπαρά είναι μια εξίσου ποιοτική πηγή ενέργειας. Και όπως προαναφέρθηκε, το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες και προσφέρει μια ικανή ποσότητα θερμίδων στο σώμα.

Επίσης, οι θερμίδες που παρέχονται σε αυτή τη μορφή λιπαρών χρησιμοποιούνται αμέσως από το σώμα και έτσι δεν αποθηκεύονται στο σώμα ως λίπος με αποτελέσμα να λαμβάνετε μια άμεση ενεργειακή ώθηση. Το φυστικοβούτυρο σε μικρές ποσότητες αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για πριν την προπόνηση.

πηγή healthstories.gr

ΥγείαΔιατροφήΦυστικοβούτυρο: Ποια τα οφέλη του στην υγεία;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κατσικίσιο γάλα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε και η σύγκριση με το αγελαδινό

Τόσο το κατσικίσιο γάλα όσο και το αγελαδινό γάλα...

6 tips για να τρως λιγότερα μικροπλαστικά

Τα μικροπλαστικά κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Σου προτείνουμε 6...

Δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου

Η συστηματική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων ή/και κόκκινου κρέατος φαίνεται...

Τελικά είναι καλό ή κακό να πίνετε παγωμένο νερό

Το παγωμένο νερό, είναι πολύτιμος βοηθός το καλοκαίρι, καθώς...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα