22.1 C
Serres

Ν. Ανδρουλάκης: Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία

Date:

Aπό την Παναιγιάλειο Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του, Νίκος Ανδρουλάκης την επίσκεψή στην Αιγιάλεια.

«Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται, δυστυχώς, σε μία δύσκολη κατάσταση γιατί το κόστος παραγωγής βρίσκεται στα ύψη. Το υπουργείο έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν πάρα πολλές στρεβλώσεις σε επίπεδο επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργεί. Είναι αποκαλυπτικό ότι μπήκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Ο ΕΛΓΑ έχει τεράστια προβλήματα. Βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί σε ομηρία, διότι δεν γνωρίζουν τελικά πότε και πώς θα αποζημιωθούν. Και βέβαια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια οι συντελεστές παραγωγής όπως φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ενέργεια και τώρα πια και το νερό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην αρχική του τοποθέτηση.

Αναφερόμενος στις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων, μεταποιητών και συνεταιρισμών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ή θα πάρουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης στο δίκτυο οι συνεταιρισμοί και το σύνολο του πρωτογενούς τομέα για να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής ή θα βλέπουμε να περνά ο πρωτογενής τομέας στα χέρια λίγων. Ο μικρός παραγωγός και ο συνεταιρισμός θα γίνουν πάρα πολύ ευάλωτοι. Τελικά μήπως αυτό θέλει η κυβέρνηση;».

«Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία. Τα χωριά μας θα είναι χωριά-φαντάσματα» πρόσθεσε.





Σχετικά με τα προβλήματα στην καταβολή ενισχύσεων και επιδοτήσεων που παρατηρήθηκαν, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Τους χτυπάμε καμπανάκι: “Αναθεωρήστε τον κανονισμό ΕΛΓΑ” και φέρνουν προς διαβούλευση μιάμιση σελίδα κείμενο; Τόση ρηχότητα; Αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η πελατειακή προσέγγιση για να παίρνουν ψήφους». Ν. Ανδρουλάκης: Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί ραγδαία-Τα χωριά μας θα είναι χωριά-φαντάσματα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτικήΝ. Ανδρουλάκης: Εάν καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, η δημογραφική παρακμή θα συνεχιστεί...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα