23.7 C
Serres

Panic button για παιδιά ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Πώς θα εφαρμοστεί

Date:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία Panic button για παιδιά ώστε να μπει φρένο στην βία μεταξύ των ανηλίκων.

Μέχρι τώρα το panic button είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν θύματα οικογενειακής βίας.

Ανήλικα παιδιά που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν να θέτουν σε εφαρμογή το κουμπί πανικού, για να ειδοποιούν τις Aρχές και με τη δυνατότητα του γεωεντοπισμού θα γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκεται ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο, με στόχο να περιοριστούν τέτοια περιστατικά.





Για το panic button ο συνδικαλιστής τηες ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε:

«Είναι ακριβώς το ίδιο με τις άλλες περιπτώσεις το panic button. Είχε προειπωθεί πριν κάτι μήνες από την κ. Δημογλίδου (σ.σ. την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.), ότι ήδη η ελληνική αστυνομία έχει αρχίσει και κατευθύνεται προς αυτή την λύση για τα παιδιά, τα οποία δέχονται bullying στα σχολεία τους. είναι ακριβώς2 το ίδιο με τις κακοποιημένες γυναίκες. Θα δίνεται ένα panic button στο κινητό κάθε παιδιού, το οποίο είναι επιρρεπές σε bullying, και αν το καταγγείλουν οι γονείς, μέσω των γονέων θα μπει το panic button. Στις πρώτες συλλήψεις πιστεύω πως θα έχει τελειώσει το θέμα», υπογράμμισε.

Πηγή: megatv.com

ΕλλάδαPanic button για παιδιά ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Πώς...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σπάνια ευρήματα στη νεολιθική θέση «Βοτανικός Κήπος», στη Λίμνη Πλαστήρα

«Όπως εκτιμάται μέχρι στιγμής, πρόκειται για μια σπάνια σε...

Πάργα: Η νύμφη της Ηπείρου, με το μεσαιωνικό κάστρο, το γραφικό Νησί της Παναγιάς και τις κοσμοπολίτικες παραλίες -video

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό...

Δυνατό μπουρίνι ξερίζωσε δέντρα στη Λαμία

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε το μπουρίνι που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα