16.5 C
Serres

Τάσος Χατζηβασιλείου στο OPEN: «Απαράδεκτο η Γερμανία να πετάει την ευθύνη για το μεταναστευτικό στις χώρες εισόδου»

Date:

«Η Γερμανία με τα υψηλά επιδόματα έγινε πόλος έλξης μεταναστών. Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η Γερμανία στον εαυτό της. Είναι απαράδεκτο να πετάει την ευθύνη για το μεταναστευτικό στις χώρες εισόδου, δηλαδή στα νότια και ανατολικά κράτη της Ευρώπης», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία έχει μετατραπεί σε μαγνήτη προσφύγων και μεταναστών. «Καθώς η Γερμανία παρέχει αυξημένα επιδόματα σε μετανάστες και πρόσφυγες, μοιραία καθίσταται πόλος έλξης όλων όσων εισέρχονται στην Ευρώπη από την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και αλλού. Αφού φθάσουν σε γερμανικό έδαφος και συλληφθούν από τις Αρχές, οδηγούνται στο δικαστήριο. Εκεί, η γερμανική δικαιοσύνη τους δίνει τελικά το δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία, με την αιτιολογία ότι, αν επιστρέψουν στη χώρα εισόδου, εκεί τα επιδόματα είναι μικρότερα. Έτσι, ο Γερμανός δικαστής αποφασίζει την παραμονή τους στη Γερμανία, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μεγαλύτερο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Επομένως, ενώ η Γερμανία από μόνη της έχει καταστεί πόλος έλξης μεταναστών, σήμερα πετάει την ευθύνη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε. 





Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι η ενδεδειγμένη λύση για το μεταναστευτικό είναι η ορθή εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου Ασύλου και Μετανάστευσης. «Λύση δεν είναι η προσωρινή έξοδος από τη Σένγκεν, λύση δεν είναι η ad hoc εξαίρεση από τη Συνθήκη. Λύση αποτελεί η πλήρης εφαρμογή του νέου Συμφώνου Ασύλου και Μετανάστευσης, με πιο δίκαιο καταμερισμό των βαρών. Η διαπραγμάτευση για το Σύμφωνο διήρκησε χρόνια και πρέπει να εφαρμοστεί», υπογράμμισε. «Το να φορτωθούν δυσανάλογο μεγάλο βάρος οι χώρες εισόδου για λογαριασμό όλης της ηπείρου είναι λάθος. Η Ελλάδα ήδη έχει σηκώσει μεγάλο βάρος, για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Να μην ονειρεύεται η Γερμανία ότι κλείνοντας τα σύνορά της θα λύσει το πρόβλημα, ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους», πρόσθεσε με έμφαση.

ΠολιτικήΤάσος Χατζηβασιλείου στο OPEN: «Απαράδεκτο η Γερμανία να πετάει την ευθύνη για...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νέα Αριστερά: Υπουργός Υγείας … μιας άλλης χώρας

Για «υπουργό Υγείας… μιας άλλης χώρας» κάνει λόγο η...

Ο Στ. Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο προς τον Χρ. Μαυροκεφαλίδη

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει στον Χρήστο...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Σέρρες για τα 102 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις Σέρρες, η...

Ν.Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση

Για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα