17.6 C
Serres

Τριπλή παράσυρση στη Θεσσαλονίκη: Με ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο 46χρονος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Date:

Διευκρινήσεις δίνει η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την τριπλή παράσυρση που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός που παρέσυρε την έγκυο γυναίκα που έχασε το μωρό της, τον σύζυγό της αλλά και το 2χρονο παιδάκι τους, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε ενώ είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία”, σημειώνεται από την Αστυνομία.

Στον οδηγό επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τον νόμο.

Σημειώνεται πως ο άνδρας και η γυναίκα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, με το 2χρονο παιδάκι τους να νοσηλεύεται και αυτό στο ίδιο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.





Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών”.

πηγή Thestival.gr

ΕλλάδαΑστυνομικάΤριπλή παράσυρση στη Θεσσαλονίκη: Με ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χαλκιδική: Άρχισε η συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς- Αρνητικά τα πρώτα μηνύματα

Η πρώτη συγκομιδή του «πράσινου χρυσού», της επιτραπέζιας ελιάς,...

Λαγκαδάς: 43χρονος τραυματίστηκε από σκάγια καραμπίνας σε κυνήγι

Στη σύλληψη ενός 64χρονου προχώρησαν χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος...

Θεσσαλονίκη: Νεαρός κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο

Θύμα ληστείας και βιασμού κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 23χρονος...

Στο νοσοκομείο ζευγάρι ηλικιωμένων μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το απόγευμα δύο ηλικιωμένοι μετά από...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα