20.8 C
Serres

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

Date:

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμβολή του στην εξάρθρωση της «17Ν».

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του στη μοιραία έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στην Κύθνο, όπου βρισκόταν, καθώς εκεί διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Ιωάννης Διώτης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και το 1985 εισήλθε στο δικαστικό σώμα. Υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος Αθηνών, ως Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην Αμαλιάδα και την Αθήνα, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Ιωάννης Διώτης, ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε – μεταξύ άλλων – με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μία υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.





Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Ιωάννης Διώτης την περίοδο 2011 – 2012 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

ΕλλάδαΠέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Λάρισα: Άνδρας έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τη σύντροφό του σε καφετέρια

Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Λάρισα με...

Χαλκιδική: Συναγερμός για την εξαφάνιση 50χρονου

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση ενός...

Καβάλα: Αυτοκίνητο στο θάλασσα, στο λιμανάκι των Σφαγείων- (φωτογραφίες)

Μια… ασυνήθιστη εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα το...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα