22.6 C
Serres

Τ.Χατζηβασιλείου: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης αγροτών από το ΔΙΠΑΕ- video

Date:

  • Πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης αγροτών από το ΔΙΠΑΕ ανακοίνωσε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, από το βήμα της ημερίδας AGROSERRES που πραγματοποιείται στη Serexpo 2024
  • Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών και αφορά αγρότες που υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας ή εκτροφής και είναι εγγεγραμμένοι στο MAE και θα παρέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης
  • Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από τον βουλευτή και τον πρύτανη του ΔΙΠΑΕ Σταμάτη Αγγελόπουλου, με την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Γιώργου Κούντιου

Οι τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα, με έμφαση στην Ψηφιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία ήταν  το θέμα του συνεδρίου αγροτικής οικονομίας που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της SEREXPO. Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα που ήταν ο κεντρικός ομιλητής την  πρώτη ημέρα του Αγροτικού Συνεδρίου AGROSERRES FORUM, ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου. Η θεματολογία αφορούσε την ψηφιακή γεωργία και τις καινοτόμες τεχνολογίες με διακεκριμένους ομιλητές. Ο Υφυπουργός Γεωργίας κατά την ομιλία του καταρχάς συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών για τη διοργάνωση της SEREXPO αλλά και για τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου αγροτικού συνεδρίου.

Ο Βουλευτής της ΝΔ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος   Χατζηβασιλείου ανακοίνωσε από το βήμα του «AGROSERRES Forum», στο πλαίσιο της SEREXPO την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία σχολείου δωρεάν φοίτησης που θα παρέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η αναγκαία εκπαίδευση των παραγωγών

Και ευχαρίστησε τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Κούντιο για τη θερμή ανταπόκριση και τη σκληρή δουλειά, αφού χάρη σε εκείνους σχεδιάστηκε και ετοιμάζεται να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 150 ωρών, για παραγωγούς, οι οποίοι υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας-εκτροφής και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. 

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και του ζήτησε τη μοριοδότηση προγραμμάτων που θα προσφέρουν τα ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.M. των πανεπιστημίων, με στόχο τη συμμετοχή και κατάρτιση περισσότερων επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα. 

Επιπροσθέτως, δήλωσε την αισιοδοξία του ότι από τις Σέρρες και το ΔΙΠΑΕ μπορεί να γίνει η αρχή και αυτό το πρόγραμμα να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Σταμάτης Αγγελόπουλος και ευχαρίστησε τον Σερραίο Βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου για την προτροπή της ίδρυσης του νέου τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς  έκανε λόγο για ένα συνέδριο που έχει γίνει θεσμός , καθώς αναδεικνύει σοβαρά θέματα που αφορούν τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο.





Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος ως συνδιοργανωτής του Συνεδρίου, επισήμανε επίσης πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνονται οι αγρότες για όλες τις νέες εξελίξεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΤ.Χατζηβασιλείου: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης αγροτών από το ΔΙΠΑΕ- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πότε ανάβουν τα καζάνια στον νομό Σερρών, ο φόρος για την λειτουργία τους

Από την Τελωνειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μετά από εισήγηση του...

Παραβατικότητα ανηλίκων: “Τα παιδιά δεν είναι φυτά, οι ευθύνες βαρύνουν πρώτα τους γονείς”- video

Όσα δυσάρεστα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο και...

Σέρρες: Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας- φωτο

Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα