«Ο ρόλος των βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση- και τους υπουργούς αν θέλουν- με ερωτήσεις και ομαδοποιημένα. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα ... Περισσότερα

Β. Κικίλιας: Η παράταξή μας είναι πάντα υπέρ των πολλών, της μεσαίας τάξης, των λαϊκών στρωμάτων

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Ο ρόλος των βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση- και τους υπουργούς αν θέλουν- με ερωτήσεις και ομαδοποιημένα. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα σε αυτό. Είναι μια λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κόμματός μας. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, γιατί αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της παράταξής μας» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει που προσπαθούν κάποιοι να μας χρεώσουν ότι είμαστε υπέρ των λίγων, της ελίτ, των οικονομικά ευκατάσταστων. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Από την ίδρυσή της, η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, αυτών που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ειρωνευόμενοι, τους αποκαλούν “νοικοκυραίους”. Εμείς αγωνιστήκαμε για αυτούς τους ανθρώπους, για τα προβλήματά τους, μέσα στις κρίσεις και τα μνημόνια, πριν και μετά. ‘Αλλες φορές πετύχαμε, άλλες φορές όχι. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε εκεί και δεν είμαστε δίπλα τους και δε παλεύουμε συντονισμένα και οργανωμένα, αυτά τα 50 χρόνια της παράταξής μας».

Advertisement
 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραπομπή του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Ο κύριος συνάδελφος δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, ένα ελεύθερο κόμμα των τάσεων και της σύνθεσης, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας, στις οποίες, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημόσια».

Αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ σύνθετο και αν και επί υπουργίας του μείωσε τις τιμές τώρα «όπως εξήγησε ο κύριος υπουργός υπάρχουν φάρμακα πολύ φθηνά, τα οποία είναι ασύμφορο για οποιονδήποτε επιχειρηματία να τα παράγει και έτσι κινδυνεύουν να αποσυρθούν από την αγορά, με αποτέλεσμα οι πολίτες που τα έχουν ανάγκη να αναγκαστούν να πληρώνουν υπερπολλαπλάσια τη συμμετοχή τους για πολύ ακριβά φάρμακα. Αυτό πρέπει να προστατευτεί».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video