19.8 C
Serres

59α Δημήτρια: Ζαμάν Φουντ Stories στην Αγορά Μοδιάνο

Date:

Πέντε θεματικά live talks αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης 

Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων, την Αγορά Μοδιάνο.

Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και…ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στον εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο.

Πέντε θεματικά live talks αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα τη μεταμορφωμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων, την Αγορά Μοδιάνο. Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ετοιμαστείτε για πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη. Ζαμάν Φουντ Stories, πέρα από τις ιστορίες για τα χρόνια, τα ζαμάνια και τις περιπέτειες της γεύσης στη Θεσσαλονίκη των αιώνων, θα πει και…ελάτε να περάσουμε νόστιμα στις 24 Σεπτ, 1 Οκτ, 8 Οκτ, 15 Οκτ και 22 Οκτ. στον εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των 59ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και εντάσσονται στις δράσεις του Τμήματος Τουρισμού του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας. Παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το biscotto.gr. Την γαστρονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη των live cooking events έχει αναλάβει η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi. H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η Αγορά Μοδιάνο ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.





Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των 59ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και εντάσσονται στις δράσεις του Τμήματος Τουρισμού του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας. Παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γεύσης δημοσιογράφος Κώστας Γιάντσιος από το biscotto.gr. Την γαστρονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη των live cooking events έχει αναλάβει η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi.  

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η Αγορά Μοδιάνο ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.

ΕλλάδαΘεσσαλονίκη59α Δημήτρια: Ζαμάν Φουντ Stories στην Αγορά Μοδιάνο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά σε σύγκρουση με λεωφορείο

Δύο άτομα τραυματίστηκαν, το ένα σοβαρά, σε σύγκρουση λεωφορείου...

Ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που εγκλώβισαν συμμαθητή τους στην τουαλέτα

Με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος που αποκαλούσε “σκουπίδι” ανώτατη αξιωματικό της Τροχαίας σε βίντεο στο TikTok

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα