25.9 C
Serres

ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ- Αυξάνονται οι δικαιούχοι- video

Date:

Την αύξηση του αριθμού εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμά της για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων από 50.000 σε 75.000, μετά το ρεκόρ αιτήσεων, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Πάνω από 59.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν  σε 1 εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ υλοποίει το μεγαλύτερης κλίμακας πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η νέα δράση υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των εργαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με διά ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.





Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση  ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης, που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

ΕλλάδαΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ- Αυξάνονται οι...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

“Έχει ροπή προς την κομμωτική” λέει ο δικηγόρος του 17χρονου που ξύρισε 12χρονο με φαλτσέτα

Τι υποστηρίζει ο 17χρονος με τη φαλτσέτα σε σχολείο...

Μαρινέλλα: Κρίσιμες ώρες στην Εντατική για την σπουδαία ερμηνεύτρια -Video

Δεν έγινε κανένα επισκεπτήριο στην Εντατική για να μην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα