22.6 C
Serres

ΔΙΠΑΕ: Σε τροχιά αναβάθμισης το campus των Σερρών- 1ος χρόνος απολογισμού της διοίκησης από τον πρύτανη Σ.Αγγελόπουλο- video

Date:

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος παρουσίασε ο Πρύτανης, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος και οι αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών.

Στην εκδήλωση, με τίτλο: «Η Πορεία προς την Ανάπτυξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Απολογισμός για τον πρώτο χρόνο της Πρυτανικής Διοίκησης», παρουσιάστηκε το έργο που έχει υλοποιηθεί μέσα σε έναν χρόνο διοίκησης – καθώς οι νέες πρυτανικές αρχές εξελέγησαν τον Μάιο του 2023 – και τέθηκαν οι στόχοι για το νέο ακαδημαϊκό έτος, με προσανατολισμό τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια, προς όφελος του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας. Όπως σημείωσε ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. την φετινή χρονιά υπήρξε έκρηξη εισακτέων στο ΔΙ.ΠΑ.Ε Σερρών  και σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ερωτηθείς ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό , ωστόσο όμως, γίνονται διαρκείς προσπάθειες πλήρωσης θέσεων, το campus των Σερρών λειτουργικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο .

Παράλληλα, εστίασε στο έργο φοιτητικής μέριμνας που υλοποιείται, μέσω της γενναίας χρηματοδότησης, ύψους 8 εκατ. ευρώ, που έχει λάβει το Πανεπιστήμιο από το υπουργείο Παιδείας. Ήδη το σχέδιο  ανέγερση των φοιτητικών εστιών στις Σέρρες βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κ. Αγγελόπουλος  δήλωσε πως ήδη  έχουν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου χρηματοδότηση για ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για τη φιλοξενία των φοιτητών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. 

Όσον αφορά στα προγράμματα σπουδών και τα μεταπτυχιακά έχουν μεγάλη πληρότητα. Παράλληλα ο Πρύτανης αναφέρθηκε και  στη  ίδρυση δωρεάν Σχολής  Επιμόρφωσης  Αγροτών και Κτηνοτρόφων.





Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος δήλωσε τη στήριξη του στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΔΙΠΑΕ και στους φοιτητές της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΔΙΠΑΕ: Σε τροχιά αναβάθμισης το campus των Σερρών- 1ος χρόνος απολογισμού της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πότε ανάβουν τα καζάνια στον νομό Σερρών, ο φόρος για την λειτουργία τους

Από την Τελωνειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μετά από εισήγηση του...

Παραβατικότητα ανηλίκων: “Τα παιδιά δεν είναι φυτά, οι ευθύνες βαρύνουν πρώτα τους γονείς”- video

Όσα δυσάρεστα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο και...

Μαρινέλλα: Κρίσιμες ώρες στην Εντατική για την σπουδαία ερμηνεύτρια -Video

Δεν έγινε κανένα επισκεπτήριο στην Εντατική για να μην...

Σέρρες: Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας- φωτο

Αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά του ΑΡΗ Σκοτούσσας,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα