22.3 C
Serres

Ποιος ήταν ο Σερραίος δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Date:

Συγκλονισμένη η κοινωνία των Σερρών αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Στέλιο Μπουφίδη που μετά από πολύμηνη νοσηλεία, άφησε το βράδυ του Σαββάτου την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του  Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών τον Μάιο του 1952. Απόφοιτος της Ιδιωτικής Σχολής Δημοσιογραφίας «ΠΕΝΤΑΣ» και Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1981 δημιούργησε με τον μαθηματικό Αριστείδη Κορέα το φροντιστήριο «ΠΑΙΔΕΙΑ», του οποίου υπήρξε Διευθυντής Σπουδών  έως το 1994.

Δημιούργησε και διηύθυνε το 1983 την εφημερίδα «Η ΜΑΧΗ», την πρώτη εφημερίδα της Π.Ε. Σερρών σε σχήμα ταμπλόϊντ, με χρώμα, τυπωμένη σε οφσετ. Το 1995 δημιούργησε και διηύθυνε  το περιοδικό «ΜΕΤΑ», το «σύγχρονο σερραϊκό περιοδικό», του οποίου η μετεξέλιξη είναι το σημερινό «ΜΕΤΑmagazino». 

Ήταν ο ιδρυτικός διευθυντής του «Ράδιο Ε», του πρώτου ενημερωτικού ιδιωτικού ραδιοσταθμού των Σερρών και ο ιδρυτικός πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού –Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΔΗΠΗΤ) Μακεδονίας- Θράκης.

Δίδαξε δημοσιογραφία σε σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τα Μ.Μ.Ε., όπως επίσης και  στο τμήμα Δημοσιογραφίας στο δημόσιο ΙΕΚ Σερρών, εκπαιδεύοντας δύο «φουρνιές» Σερραίων δημοσιογράφων.

Συνεργάσθηκε, ξεκινώντας από ηλικία 15 χρόνων, με περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης («Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», «Μακεδονία», «Επίκαιρα», «Η Αυγή» κ.α. ) και ως διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών και πολιτικός σχολιαστής, κατά διαστήματα και κυρίως σε περιόδους εκλογών, με όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών.





Από το 1995 συνεργάσθηκε ως υπεύθυνος ενημέρωσης με την ΕΡΑ Σερρών και από το 2006 ως το τέλος του 2011, εργάσθηκε ως υπάλληλος της ΕΡΤ στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών.

Ως φοιτητής πήρε μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα στη διάρκεια της δικτατορίας. Με την μεταπολίτευση υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών –Σπουδαστών Ν. Σερρών και ο εκδότης του πρώτου φοιτητικού περιοδικού τοπικού συλλόγου «Η Παρουσία». Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε μετά από ένα εξάμηνο  και στη συνέχεια εντάχθηκε στην οργάνωση του  Ρήγα Φεραίου και στο ΚΚΕ εσωτερικού. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του ΚΚΕ εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς. Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών στις εκλογές του 1986. Υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ).στις εκλογές του 2012.

Ήταν παντρεμένος με την γιατρό- ακτινολόγο Κική Γιαζιτζόγλου. Απέκτησε δύο κόρες και δύο εγγόνια. 

Ο Στέλιος Μπουφίδης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια ως πολιτικός σχολιαστής με το Epiloges

Το Epiloges.tv εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. “Ο Στέλιος Μπουφίδης εντυπωσίαζε πάντα με το ήθος, την ευρυμάθειά του, την ηρεμία του και το κενό που αφήνει στον δημοσιογραφικό κόσμο θα είναι δυσαναπλήρωτο. Πιστός στις αρχές του μέχρι το τέλος του”

ΣέρρεςΠοιος ήταν ο Σερραίος δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Σε ηλικία 72 ετών έχασε τη μάχη για τη...

Σέρρες: Τροχαίο στον δρόμο για το Σκούταρι -Video

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στην επαρχιακή οδό...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 29 Σεπτεμβρίου

Στις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Σέρρες: Στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών το κρέας της στρουθοκαμήλου

Το 1995 δημιουργήθηκε μια μεγάλη και πρωτότυπη φάρμα στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα