18.7 C
Serres

Σέρρες: Νίνο, ο τράγος που κλέβει τις καρδιές -Ζει στον μαγικό παράδεισο του Κέντρου Διάσωσης ΦΟΣ -Video

Date:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, επισκεφθήκαμε το κέντρο Διάσωσης  της vets in action  και του Φ.ΟΣ στις Σέρρες και καταγράψαμε  πανέμορφες εικόνες.

Πρωταγωνιστής αρχικά στην επίσκεψη μας ήταν ο Νίνο, ο οποίος διασώθηκε από τους εθελοντές λίγες ώρες μετά την γέννηση του όταν ήταν ακόμη με τον ομφάλιο λώρο πεταμένος μέσα σε φρεάτιο υπονόμου.  Τώρα ο Νίνο έχει μεταμορφωθεί σε έναν πανέμορφο τράγο που αποζητά την ανθρώπινη επικοινωνία και φυσικά θέλει να  βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Να επισημάνουμε  βέβαια ότι ο Νίνο έκλεψε την καρδιά του εικονολήπτη μας .

Σέρρες: Νίνο, ο τράγος που κλέβει τις καρδιές -Ζει στον μαγικό παράδεισο του Κέντρου Διάσωσης ΦΟΣ -Video

Κάθε ζώο που φιλοξενείται στο κέντρο περίθαλψης έχει το δικό του όνομα και “κουβαλάει’’ την δική του ιστορία. Πίσω από αυτά τα υπέροχα βλέμματα πολλές φορές κρύβεται ένα τραγικό παρελθόν. Όπως, η μικρή αδέσποτη σκυλίτσα που βρέθηκε ετοιμόγεννη στους δρόμους. Τελικά, έφερε στον κόσμο τα λιλιπούτια μωρά της και μας τα δείχνει με χαρά . 

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για τους πρώην αδέσποτους φίλους μας, γιατί τώρα ζουν σε έναν πανέμορφο χώρο, φροντισμένο, καθαρό, με υποδομές που σέβεται την ευζωία τους. Ιατρείο, ιατρικά μηχανήματα για αιματολογικές εξετάσεις, χώροι περίθαλψης για τα άρρωστα ζώα. 

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον χώρο και οι γατούλες. Έχουν  και αυτές, τη δική του γωνιά, ή για να ακριβολογούμε τον δικό τους γατόκηπο. Μας καλωσόρισαν και φυσικά ήθελαν  να τραβήξουν την προσοχή μας κάνοντας  τα δικά τους νάζια.

Εκτός όμως από τα ζώα, κατά διαστήματα οι εθελοντές περιθάλπουν και πτηνά. Όπως η γερακίνα που είναι ΑμεΑ και δεν μπορεί να πετάξει. Ενώ ένας μπούφος μας χάρισε το μαγευτικό του βλέμμα.




Χρειάζεται μεράκι, φροντίδα και κυρίως αγάπη για να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός και περιποιημένος. Οι εθελοντές σαν τις μέλισσες καθημερινά φροντίζουν και μεριμνούν για αυτό. Η εκπρόσωπος του Φ.Ο.Σ, του συλλόγου με την αδιάληπτη παρουσία επί  σχεδόν 40 χρόνια στις Σέρρες, Ζωή Κοντού, ενημερώνει πως στις εγκαταστάσεις των Κτηνίατρων σε Δράση, ετοιμάζονται για ένα ακόμη πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων για αδέσποτους σκύλους και γάτες που θα διαρκέσει από τις 9 Οκτωβρίου ως τις 16 Οκτωβρίου 2024.

Παράλληλα, στέλνει το δικό της μήνυμα για την αυριανή ημέρα, που κανονικά θα πρέπει να την τιμούμε καθημερινά με τις πράξεις μας και όχι μόνο μια φορά τον χρόνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Νίνο, ο τράγος που κλέβει τις καρδιές -Ζει στον μαγικό παράδεισο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εκλογές Εργατικού Κέντρου Σερρών: “Θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας”- video

Εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης του εργατικού κέντρου θα...

Από την Τερπνή Σερρών έλκει την καταγωγή του ο 26χρονος Ιωνάς που έχασε την ζωή του στο Τελ Αβίβ- video

Ο 26χρονος φοιτητής αρχιτεκτονικής Ίωνας Καρούσης, που έχασε τη...

ΔΕΥΑΣ: Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατόπισης του αγωγού πέριξ του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, η Αντιπρόεδρος...

Πωλείται μετά 40 χρόνια λειτουργίας γνωστή επιχείρηση στην πόλη των Σερρών

Η ανάρτηση του ιδιοκτήτη της Λάκη Κοτανίδη με την...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα