18.2 C
Serres

“Hellenic Dreaming” 37 ξεχωριστές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο (audio)

Date:

Από το Σίδνεϋ στην Αγία Παρασκευή, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στο στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας” βρέθηκε η Δρ. Ελένη Βατσικοπούλου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, όπου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Η φωνή που μας ενώνει” καλεσμένη της Γιάννας Τριανταφύλλη.

Η δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σύδνεϋ (University of Technology Sydney) Δρ. Ελένη Βατσικοπούλου μίλησε για την ανθολογία Hellenic Dreaming Greek-Australian Stories που επιμελήθηκε η ίδια για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Ν. Ουαλίας και αποτελεί μια μοναδική συλλογή μαρτυριών 37 εξεχουσών Ελληνοαυστραλιανών προσωπικοτήτων, ηλικίας από 20 έως 80 ετών, που μοιράζονται τις μοναδικές τους ιστορίες μετανάστευσης.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για μαρτυρίες ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν έντονες αναμνήσεις από το μεταναστευτικό τους ταξίδι, για μαρτυρίες παιδιών μεταναστών που μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τον τρόπο που μεγάλωσαν στα ελληνικά σπίτια της Αυστραλίας (με αυστηρά παραδοσιακά και οικογενειακά πρότυπα που στην Ελλάδα είχαν εγκαταλειφθεί προ πολλού) καθώς και μαρτυρίες εγγονών μεταναστών, κατασταλαγμένων όσον αφορά στην ταυτότητα και την καταγωγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση του βιβλίου χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας. Η ανθολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Σίδνεϋ στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϋ τον Μάιο του 2024 και πρόσφατα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα με τη συμμετοχή της συγγραφέα και του βραβευμένου δημοσιογράφου και ανταποκριτή του ABC Mark Corcoran.




Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη εδώ

πηγή ertnews.gr

Ελλάδα“Hellenic Dreaming” 37 ξεχωριστές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο (audio)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι τα «παντοτινά χημικά»

Μπορεί τα «παντοτινά χημικά» να έκαναν τη ζωή μας...

Aσθενοφόρο έπεσε σε χαράδρα στην Καισαριανή- Τρεις τραυματίες- video

Ασθενοφόρο έπεσε σε χαράδρα το απόγευμα του Σαββάτου στην...

Θεσσαλονίκη: Πτώση ανηλίκου από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Πτώση ανηλίκου σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από πολυκατοικία...

Σεισμός 3,8 ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ο σεισμός μεγέθους 3,8 ρίχτερ έγινε στην Κάρπαθο, στις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα