22.5 C
Serres

Τιμητική εκδήλωση για τον Σερραίο πρωτοπόρο και ευπατρίδη επιχειρηματία Δημήτρη Αναστασιάδη

Date:

Το σωματείο ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, οργανώνουν τιμητική ημερίδα για τον Σερραίο πρωτοπόρο επιχειρηματία και ευπατρίδη, Δημήτριο Αναστασιάδη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ., στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ με ελεύθερη είσοδο.

Οι γονείς του Δημήτριου Αναστασιάδη ήρθαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και εγκαταστάθηκαν στην Δάφνη Σερρών, όπου γεννήθηκε ο Δημήτρης. Σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του και υιοθετήθηκε από την αδελφή της μητέρας του και τον άνδρα της, που τον μεγάλωσαν με αγάπη στην Τερπνή Σερρών. Από μικρός δούλευε και μάζευε χρήματα για να σπουδάσει, φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Καστοριάς όπου ειδικεύθηκε στην ξυλουργική-ξυλογλυπτική και αρίστευσε. Αρχικά άνοιξε ξυλουργείο ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησε Νυκτερινό Γυμνάσιο και ασχολήθηκε με τις μονώσεις. Το 1959 ιδρύει δική του εταιρεία μονώσεων και εμπορίας μονωτικών υλικών, ενώ το 1973 επεκτείνεται στις καινοτόμες προκατασκευές κτηρίων. Καταφέρνει και παίρνει διάφορα έργα στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή ενώ το 1974 ιδρύει την «FIBRANΔ. Αναστασιάδης Α.Ε.». Το 1995 κατασκευάζει βιομηχανική μονάδα παραγωγής μονωτικών υλικών στην Τερπνή Σερρών και από το 2001 η FIBRANαρχίζει να επεκτείνεται στο εξωτερικό. Σήμερα το εργοστάσιο της εταιρείας στην Τερπνή έχει επεκταθεί με διάφορες γραμμές παραγωγής μονωτικών υλικών, ο όμιλος FIBRANέχει 10 εργοστάσια και 8 θυγατρικές στην Ευρώπη και τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται στις 5 ηπείρους.Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μονωτικών υλικών και συστημάτων ξηράς δόμησης στην Ευρώπη.

Πέραν της επιτυχημένης επαγγελματικής του δραστηριότητας ο Δ. Αναστασιάδης άφησε πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, πραγματοποιώντας σειρά από δωρεές στην εκπαίδευση, στην εκκλησία στον πολιτισμό. Κατασκεύασε τον περικαλλή  ναό των Τριών Ιεραρχών και δημιούργησε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΛΚΜΗΝΗ» στην Τερπνή, πρώτιστα για τη φροντίδα κατοίκων της περιοχής. Στήριξε έμπρακτα και αθόρυβα, φορείς της Ορθοδοξίας και αναρίθμητους μη κερδοσκοπικούς κοινωφελείς οργανισμούς.

Σταθερό στήριγμα στη ζωή του υπήρξε η σύζυγός του Αλκμήνη, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά και δεκατρία εγγόνια. Η οικογένειά του, ενωμένη, συνεχίζει το έργο του Δ. Αναστασιάδη, ακολουθώντας τις αρχές και την παρακαταθήκη που αυτός της κληροδότησε.

Ο Δημήτριος Αναστασιάδης δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο της FIBRAN στο χωριό του αντίθετα με τις προτάσεις ειδικών και τα αποτελέσματα μελετών που του υποδείκνυαν άλλες θέσεις εγκατάστασης, πραγματοποιώντας μια υπέρβαση, με προσωπικό κόστος, προκειμένου να προσφέρει απασχόληση σε συμπατριώτες του. Η δημιουργία και λειτουργία της FIBRAN έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στον Νομό μας που αφορούν, τόσο την απασχόληση, παρέχοντας εκατοντάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας, όσο και γενικότερα την οικονομική και κοινωνική ζωή  με συνέργειες που δημιουργεί σε άλλες μικρότερες επιχειρήσεις αλλά και με τις χορηγίες του ίδιου και της οικογένειάς του, σε διάφορα κοινωφελή έργα και κοινωφελείς σκοπούς.




Ο ιδρυτής της FIBRAN ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και δημιούργησε έναν πολυεθνικό κολοσσό με την εργατικότητα, την εφευρετικότητα, την προσήλωσή του στους στόχους που έθετε, την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων, την φιλοπατρία και την πίστη του στο Θεό,  δημιουργώντας ένα μοναδικό παράδειγμα άξιο μίμησης από τους νέους μας που αναζητούν πρότυπα.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιασθούν όψεις της προσωπικότητας και της δημιουργικής πορείας του Δημήτρη Αναστασιάδη που τον αναδεικνύουν ως πρότυπο ευπατρίδη του Νομού Σερρών.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. με σύντομους χαιρετισμούς από τους διοργανωτές και στη συνέχεια θα προβληθεί βίντεο για την πορεία και το έργο του τιμώμενου. Ακολούθως ο Δημήτρης Βλάχος, καθηγητής Βιομηχανικής Διοίκησης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., θα μιλήσει με θέμα: Η Χωροθέτηση της Βιομηχανίας, συντελεστές κόστους, η διαρκής μετανάστευση των επιχειρήσεων και η υπέρβαση του Δημήτρη Αναστασιάδη. Στη συνέχεια η Αργυρώ Δημούδη, καθηγήτρια Βιοκλιματικού Σχεδιασμού, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ. θα αναπτύξει το θέμα:Νεωτερισμοί και καινοτομίες του Δημήτρη Αναστασιάδη στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και στα υλικά των κτιρίων. Ακολουθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ο Δημήτρης Αναστασιάδης μέσα από τα μάτια των συνεργατών του», όπου θα συμμετάσχουν οι: Λευτέρης Παπαγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός, συγγραφέας βιβλίων για την καινοτομία και τις Startups, Γεώργιος Γιαρισκάνης,Αγιογράφος, Δημήτρης Δάπης, τέως Δήμαρχος Νιγρίτας.Το Μουσικό Σύνολο «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ»θακλείσει την εκδήλωση, με δύο Μικρασιάτικα τραγούδια και δύο της περιοχής Νιγρίτας, που αγαπούσε ο τιμώμενος.     

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ, ΟΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΘΙΝΕΙ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ.

ΣέρρεςΤιμητική εκδήλωση για τον Σερραίο πρωτοπόρο και ευπατρίδη επιχειρηματία Δημήτρη Αναστασιάδη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εντυπωσίασαν οι αγώνες drift στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών -video

Ένα εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν οι θεατές που παρευρέθηκαν στο...

Σέρρες: Συναντήθηκαν 50 χρόνια μετά, οι απόφοιτοι 1974 του 1ου Γυμνασίου -video

Ήχησε το κουδούνι του 1ου Γυμνασίου Σερρών για τους...

Σέρρες: Αποχαιρέτισαν τον Στέλιο Μπουφίδη συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι -video

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, αποχαιρέτισαν  το μεσημέρι του Σαββάτου 5...

4ος Κρι-κρι Super Spoon Half – Marathon Σερρών -video

Ο 4ος Κρι-κρι Super Spoon Half - Marathon Σερρών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα