To κόλπο για να πλένετε λιγότερα πιάτα κάθε μέρα!

To κόλπο για να πλένετε λιγότερα πιάτα κάθε μέρα!
To κόλπο για να πλένετε λιγότερα πιάτα κάθε μέρα!

Μικρότερα πιάτα, λιγότερο πλύσιμο!

Ας κάνουμε την κουζίνα μας πιο φιλική!

Ποιος δεν έχει βαρεθεί να στέκεται ατελείωτες ώρες μπροστά στον νεροχύτη, πλένοντας πιάτα; Είναι ώρα να αλλάξουμε συνήθειες και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη!

Το κλειδί είναι η απλότητα:

Ένα ποτήρι για όλα: Αντί να χρησιμοποιούμε διαφορετικά ποτήρια για νερό, καφέ, τσάι ή κρασί, μπορούμε να επιλέξουμε ένα μόνο ποτήρι που να μας εξυπηρετεί για όλα. Αρκεί ένα καλό ξέπλυμα ανάμεσα στις χρήσεις.

Κούπες με προσωπικότητα: Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένειας μια συγκεκριμένη κούπα. Έτσι, θα ξέρετε ποια κούπα να χρησιμοποιήσετε και θα μειώσετε τον αριθμό των πιάτων που χρειάζεται να πλύνετε.

Advertisement

Πιάτα πολλαπλών χρήσεων: Υπάρχουν πιάτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για ζεστά όσο και για κρύα φαγητά. Έτσι, θα χρειαστείτε λιγότερα πιάτα στο τραπέζι.

Μικρά γεύματα σε ένα πιάτο: Αντί να χρησιμοποιούμε πολλά μικρά μπολ, μπορούμε να σερβίρουμε όλα τα υλικά του γεύματος σε ένα μεγάλο πιάτο.

Κουτιά φαγητού για το γραφείο: Αν παίρνετε φαγητό μαζί σας στο γραφείο, χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενα κουτιά φαγητού αντί για πλαστικά.

To κόλπο για να πλένετε λιγότερα πιάτα κάθε μέρα!

Τα οφέλη είναι πολλά:

Εξοικονομείτε χρόνο: Φανταστείτε πόσο χρόνο θα κερδίσετε αν δεν χρειάζεται να πλένετε τόσα πολλά πιάτα.

Μειώνετε τα απορρίμματα: Χρησιμοποιώντας λιγότερα πλαστικά και χαρτοπετσέτες, προστατεύετε το περιβάλλον.

Έχετε μια πιο τακτοποιημένη κουζίνα: Μια κουζίνα με λιγότερα πιάτα είναι πιο εύκολη στη συντήρηση και φαίνεται πιο καθαρή.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα!

Μην περιμένετε άλλο. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε αυτές τις απλές συμβουλές και θα δείτε πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σας. Θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε!

πηγή spirossoulis.com