15.9 C
Serres

Ασκήσεις που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Date:

Μελέτες δείχνουν ότι, η τακτική άσκηση συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων άγχους στο σώμα, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης. Το αυξημένο στρες μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, όπως η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Η άσκηση, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής σεξουαλικής λειτουργίας. Μια μελέτη παρακολούθησε 40 γυναίκες που έκαναν γιόγκα για 12 εβδομάδες. Μετά το τέλος της μελέτης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είχαν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή.

Μπορεί όλα τα είδη σωματικής άσκησης όταν γίνονται σε συστηματική βάση να είναι ευεργετικά όμως κάποια είδη γυμναστικής και άσκησης, είναι ακόμη πιο αποδοτικά και με περισσότερα «σεξουαλικά οφέλη» συγκριτικά με άλλα, λέει η η Lauren Zoeller, πιστοποιημένη γυμνάστρια και Whole Living Life Coach.

Προτιμήστε ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη σεξουαλική ζωή, αφού είναι αμιγώς σχεδιασμένες για την εκγύμναση και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των πυελικών μυών.

Ασκήσεις που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ασκήσεις Γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας των ισχίων και στην ενίσχυση της δύναμης του «πυρήνα». Και η πρακτική της αργής, βαθιάς, διαφραγματικής αναπνοής είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για το σεξ, σημειώνει η Zoeller, επειδή βοηθά στη χαλάρωση τόσο του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος του σώματος όσο και του πυελικού συστήματος.

Κέγκελς

Το Κέγκελς είναι η πιο αποτελεσματική σεξουαλική άσκηση για άνδρες και γυναίκες, ειδικά αν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε μια δυνατή σεξουαλική ζωή μετά τα 50. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα – πρόωρη εκσπερμάτωση, στυτική δυσλειτουργία ή υπερδραστήρια κύστη – μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση, καθώς βοηθά στην ενίσχυση των μυών του πυελικού σας συστήματος.




Σανίδα

Η βασική σας δύναμη είναι εξαιρετικά απαραίτητη εάν ο/η σύντροφός σας και εσείς αγαπάτε να δοκιμάζετε νέες στάσεις κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών σας συναντήσεων. Τρία σετ σανίδα κάθε μέρα και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ, με την αυξημένη δύναμη και αντοχή σας. Ακολουθώντας αυτή την άσκηση, μπορείτε επίσης να σώσετε την πλάτη σας από κάθε είδους τραυματισμό.

Κοιλιακοί

Η δουλειά στους μυς του πυρήνα (κοιλιά και ραχιαίοι) είναι απαραίτητη, αφού πρόκειται για μια περιοχή που συμμετέχει σε ό,τι κάνουμε την ώρα του σεξ. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία με κοιλιακούς. Από σανίδες έως τα παραδοσιακά «ροκανίσματα». Θέλω να πω ότι όλο και κάτι θα βρεις που να σου αρέσει, όπως βοηθάς ένα κομμάτι του σώματος σου που το λες και πολύ σημαντικό -από το να κάθεσαι σωστά όταν είσαι στο γραφείο έως να μην πονάει η μέση, σημειώνει η Zoeller.

πηγή healthstories.gr

Photo Shutterstock

ΥγείαΑσκήσεις που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2025 για την Υγεία

Αυξημένη θα είναι η χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των...

Κορυφαίοι επιστήμονες απαντούν στην ερώτηση γι’ αυτό που χρειάζονται σήμερα τα παιδιά

Σε μία δύσκολη ερώτηση για τα παιδιά και τους...

Βιταμίνες: Ποιες χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Πρέπει τουλάχιστον να προσέχουμε ώστε να λαμβάνουμε αυτές που...

Αυτά τα 3 κόλπα μπορούν να γιατρέψουν την αϋπνία

Ένας καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει τις εγκεφαλικές και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα