Συνθήκες μεγάλης φτώχειας για ένα στα 5 παιδιά στην Βρετανία

Advertisement

Τελευταία Νέα

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα στα πέντε παιδιά, διαβιούν σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας στη Βρετανία, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στη σίτιση και την ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Συνολικά 14% των ανθρώπων στη Βρετανία αντιμετώπιζαν πείνα και στερήσεις στα τέλη Μαρτίου 2023, δηλ. περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα του Trussell Trust, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο τραπεζών τροφίμων σε όλη τη χώρα.

Advertisement

Το φαινόμενο αυτό έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στα παιδιά, 20% των οποίων βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, όπως και το ένα τρίτο των μονογονεϊκών οικογενειών και το 28% των ανθρώπων που κατάγονται από μειονότητες των μαύρων.

Πάνω από 50% των 9,3 εκατ. ανθρώπων αυτών ζουν επίσης σε μια οικογένεια της οποίας ένα μέλος πάσχει από αναπηρία, υπογραμμίζει το Trussell Trust, που θεωρεί πως σε μεγάλη φτώχεια βρίσκονται τα νοικοκυριά των οποίων οι διαθέσιμοι πόροι είναι για παράδειγμα 152 στερλίνες (181 ευρώ) την εβδομάδα για ένα άτομο μόνο του, και 204 στερλίνες (243 ευρώ) την εβδομάδα για έναν ενήλικα με ένα παιδί.

Σύμφωνα με το Trussell Trust, η πανδημία της COVID-19 και η κρίση του κόστους ζωής που έπληξε τη χώρα από το 2022 λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, εξηγούν εν μέρει την επιδείνωση της κατάστασης.

Η ΜΚΟ αναφέρει ως εκ τούτου πως διένειμε 3,1 εκατομμύρια συσκευασίες τροφίμων, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ανάμεσα στον Απρίλιο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024, δηλ. διπλάσιο αριθμό σε σχέση με πέντε χρόνια νωρίτερα.

Advertisement
MEGA

Όμως αναφέρεται επίσης στις «αδυναμίες» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του “Universal Credit”, του βασικού επιδόματος που χορηγείται στα νοικοκυριά με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα, το οποίο θέσπισε η κυβέρνηση των Συντηρητικών το 2013.

Απέναντι σε αυτούς τους αριθμούς, η ΜΚΟ καλεί την κυβέρνηση των Εργατικών να λάβει μέτρα προκειμένου να βελτιώσει το σύστημα κοινωνικών παροχών, κυρίως ορίζοντας ένα ελάχιστο «εγγυημένο» επίπεδο εισοδήματος.

«Αν δεν αλλάξει τίποτα, ο αριθμός των ανθρώπων που δυσκολεύονται να τραφούν και ζουν σε δυσπραγία θα αυξηθεί», λέει η Χέλεν Μπάρναρντ, διευθύντρια πολιτικών, έρευνας και επίπτωσης του Trussell Trust, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση – που θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους στα τέλη του μηνός – θα πρέπει να καταστήσει «επείγουσα προτεραιότητα» τη μεταρρύθμιση του συστήματος, επιμένει.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα