24.1 C
Serres

Γιώργος Νυκτοπάτης: Διαφωνούσα από την αρχή για την σύμβαση των LED- Video

Date:

Την άποψη του για τη σύμβαση  των LED εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νυκτοπάτης μιλώντας στο Epiloges. Η σύμβαση αρχικά υπογράφηκε από τον δήμο Σερρών τον Σεπτέμβριο του 2023  και αφορούσε  το έργο  για το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων  προϋπολογισμού 7.793.000 ευρώ.

Μετέπειτα όμως   κατά την διάρκεια  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Νοεμβρίου 2023 η νέα δημοτική αρχή της κ. Μητλιάγκα ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο τότε δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης να ανοίξει Ειδικό Καταπιστευτικό Λογαριασμό καθώς ήταν  μια από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει να τρέχει η σύμβαση για τα LED. Η  Ειδική Επιτροπή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης έκανε αποδεκτή την προσφυγή της κ. Μητλιάγκα.  Ο κ. Νυκτοπάτης διευκρινίζει ότι δεν είχε ψηφίσει την συγκεκριμένη σύμβαση των led.

Ενώ στη συνέχεια εξηγεί και τι ακριβώς περιμένει να πράξει η δημοτική αρχή της κ. Μητλιάγκα για το εν λόγω θέμα.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών την Τρίτη 10/9/2024 με κυρίως θέμα την έγκριση όρων του διαγωνισμού  για τον ανεξάρτητο συμβούλου υποστήριξης του δήμου στη σύμβαση με τίτλο: Ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χωρών (Οδοφωτισμός) στον Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 240.000,00€ χωρίς ΦΠΑ και 297.600,00€ με ΦΠΑ.Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αθανάσιος Γάτσιος  δεν ψήφισε την συγκεκριμένη σύμβαση καθώς όπως είπε διαφωνεί  όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά συνολικά με τον τρόπο που γίνεται το έργο του οδοφωτισμού με LED, καθώς θεωρεί αυτού του είδους την σύμβαση επιζήμια για τους Σερραίους δημότες.




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΓιώργος Νυκτοπάτης: Διαφωνούσα από την αρχή για την σύμβαση των LED- Video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες:  Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (10 Οκτωβρίου 2024) το πρωί σε περιοχή...

Σχολική ποδιά, να επανέλθει ή όχι; Τι απαντούν οι Σερραίοι -video

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Φεβρουαρίου του 1982 όταν ανακοινώθηκε...

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- video

Ως παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας έχει καθιερωθεί από το...

Νοσοκομείο Δράμας: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση -video

Στο κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία του Γ.Ν.Δ καθώς είναι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα