27.6 C
Serres

Τη στήριξή της στους νέους στρατευμένους που διώκονται εκφράζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών

Date:

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των φαντάρων, επειδή εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους στη στήριξη, από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, στο κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί λαούς στη Μέση Ανατολή, όπως έκαναν διάφοροι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί επαίσχυντη πράξη. Δεν μπορεί να υποτάξει τη νεολαία που αγωνίζεται, ούτε να τρομάξει τον λαό μας. Τροφοδοτούν την ακροδεξιά και φασίζουσα προπαγάνδα, όταν ψεύδονται μιλώντας για στήριξη αυτών των στρατευμένων στη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, με τις οποίες ξέρουν ότι καμία σχέση δεν έχουν.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση για την τιμωρία στρατιώτη με 15 μέρες φυλακή, επειδή παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και σε πολεμικές επιχειρήσεις που δεν αφορούν στην υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά που ορκίστηκαν να φυλάνε την πατρίδα και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα, ούτε να χτυπούν τους Παλαιστίνιους, ούτε να στηρίζουν τις αποστολές του ΝΑΤΟ, με όπλα και πυρομαχικά, στην Ουκρανία. Υπηρετούν και υπερασπίζονται τον λαό και την πατρίδα, όπως το 1940-44 που αντιστάθηκαν μαζί με τον λαό στους φασίστες ντόπιους και ξένους, στους κατακτητές. Δεν δέχονται να γίνουν θύτες ενάντια σε άλλους λαούς, με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Η αληθινή ιστορία του μεγαλειώδους απελευθερωτικού λαϊκού κινήματος αποκαλύπτει ότι ο λαός μας, η νεολαία μας δεν τρόμαξε μπροστά στη θηριώδη ναζιστική στρατιωτική μηχανή. Δεν κάθισε φρόνιμα, οργάνωσε με το ΕΑΜ και το ΚΚΕ την Αντίσταση και ελευθέρωσε το 90% της χώρας, πριν από την τελειωτική ήττα και αποχώρηση των ναζί.

Τότε οι πρόγονοι των σημερινών ακροδεξιών φυντανιών, αλλά και όλου του αστικού πολιτικού κόσμου, καλούσαν σε υποταγή στον κατακτητή, όπως κάνουν και τώρα που καλούν σε υποταγή στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σε συντονισμό με το αιματοβαμμένο ΝΑΤΟ, με την αντιδραστική ΕΕ, με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Και τότε και τώρα είναι απέναντι στον λαό και τη νεολαία και φτάνουν στον πάτο για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων της, αυτά που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.




Ο ελληνικός λαός δεν εγκρίνει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε τη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ, που ανάβει τη φωτιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, που επιχειρεί να αφανίσει τον παλαιστινιακό λαό. Ο λαός μας δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για τη μετατροπή της χώρας σε στόχο αντιποίνων, σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ δυναμώνουμε την πάλη μας, μαζί με τον λαό μας, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν τα στρατευμένα παιδιά μας που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία στήριξη στο δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λαός μας, τα παιδιά του, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Κάτω τα χέρια από τα στρατευμένα παιδιά μας.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Δελτιο τυπου

ΣέρρεςΤη στήριξή της στους νέους στρατευμένους που διώκονται εκφράζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

 Σέρρες: Έπιασαν στα πράσα 6 άτομα – Επιχειρούσαν να αφαιρέσουν καλώδια από αντλιοστάσιο

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω προχθές (10 Οκτωβρίου 2024) το βράδυ...

Σέρρες: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο Κυριακή λόγω έργων της ΔΕΥΑΣ

Σε συνέχεια  της συνέντευξης τύπου στις 3 Οκτωβρίου 2024...

Σέρρες: Δράση καθαρισμού πεζοπορικών μονοπατιών στον Κουλά!

Η ομάδα της Cecropia Hub με το πρόγραμμα Solidarity...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα