21.3 C
Serres

Σέρρες: Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί- “Έρχονται και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις”- video

Date:

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για τις 17 Οκτωβρίου. Η στελέχωση του νοσοκομείου Σερρών, όπως υποστηρίζει η Ε.Ν.Ι.Ν.Σ., βρίσκεται στο 57%. Παράλληλα, διαμαρτύρεται για υπερεργασία και συνέχιση των μετακινήσεων γιατρών της Παθολογικής Κλινικής.

Οι γιατροί των Σερρών απεργούν γιατί 

 Η στελέχωση του Νοσοκομείου Σερρών βρίσκεται στο 57% των Οργανικών θέσεων και είναι μειωμένη σε σχέση με την εποχή πριν την πανδημία. Παρόλο που το Νοσοκομείο Σερρών έχει χαρακτηριστεί ως “Άγονο Περιοχής Α’” και η κάλυψη των Οργανικών του θέσεων βρίσκεται σε ποσοστό 57%, στην προκήρυξη θέσεων Ιατρών ΕΣΥ από το Υπουργείο Υγείας, στο Νοσοκομείο Σερρών δόθηκε ο “αστρονομικός” αριθμός των 3 Ιατρών, που εφόσον καλυφθεί θα ανεβάσει το ποσοστό κάλυψης των Οργανικών θέσεων στο 59% !!!!!! Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι οι γιατροί να δουλεύουν ασταμάτητα υπερβαίνοντας κατά πολύ τις ώρες εργασίας τους  οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις 48 ώρες την εβδομάδα και στους περισσότερους και τις 60 ώρες την εβδομάδα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι μετακινήσεις των γιατρών της παθολογικής για την κάλυψη αναγκών όπως το νοσοκομείο Δράμας

Παρόλο που οι Παθολογικές Κλινικές έχουν μείνει με 6 γιατρούς και με κάποιος από τους ελάχιστους εναπομείναντες να σκέφτονται και αυτοί να παραιτηθούν.

 Παράλληλα ο κ. Παπαμιχάλης προμηνύει και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις που έρχονται με τη νέα χρονιά και αφορά την χρηματοδότηση των νοσοκομείων της χώρας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών,  έρχεται περαιτέρω μείωση από τον κρατικό προϋπολογισμό.




Τέλος στην ανακοίνωση τους οι γιατροί αναφέρονται πως  στο επίδομα άγονης περιοχής, που δίνεται ως κίνητρο για τη στελέχωση Νοσοκομείων που βρίσκονται στο κόκκινο, αποκλείονται οι Επικουρικοί ιατροί και οι Ειδικευόμενοι Ιατροί. Ο αποκλεισμός Ειδικευομένων και Επικουρικών από το επίδομα άγονης περιοχής, θα οδηγήσει  σε αντίστροφα αποτελέσματα και θα αποτελεί αντι-κίνητρο για έναν ειδικευόμενο ή Επικουρικό να επιλέγει Νοσοκομεία Άγονων Περιοχών. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί- "Έρχονται και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις"- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ταγματάρχης του Στρατού στις Σέρρες πέθανε αιφνιδίως 15 ημέρες πριν την αποστρατεία του

Ένας ακόμα αιφνίδιος θάνατος στελέχους του Στρατού, σημειώθηκε χθες...

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή η εκπαιδευτικός Νίκη Στανίση

Θλίψη στον εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών σκόρπισε η είδηση-...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα