19.8 C
Serres

Επιμελητήριο Σερρών:  Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον η εκδήλωση για το Net Billing

Date:

Eμπεριστατωμένη ενημέρωση και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Net Billing, δόθηκαν στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών υπό την χορηγία της εταιρίας «Τεχνήμων – Ενεργειακά Έργα και Υπηρεσίες», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. 

Ομιλητές ήταν οι κύριοι Χρήστος Σίμογλου , Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Επίκουρος Καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών,  Δημήτρης Πολυμέρης  , Διευθυντής του γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών και Νικόλαος Κηπουρός , εκπρόσωπος της εταιρείας “Τεχνήμων – Ενεργειακά Έργα και Υπηρεσίες”, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο Net Billing, που είναι ένα σύστημα σύστημα αυτοπαραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν -μαζί με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος- τη χρήση ορυκτών καυσίμων για θέρμανση και μετακινήσεις.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες ,τόνισε τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης σχετικά με νέες δυνατότητες. που αφορούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους. 

Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το αυξημένο ενεργειακό κόστος που αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως όλοι γνωρίζετε έχουμε κάνει ως Επιμελητήριο Σερρών πάρα πολλές παρεμβάσεις προς την κεντρική εξουσία, ζητώντας να βρεθούν λύσεις για το θέμα και να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Όλοι ξέρουμε πως το να είσαι επιχειρηματίας-επαγγελματίας στην Ελλάδα αυτή την εποχή είναι ένας διαρκής και αγχωτικός αγώνας δρόμου, χωρίς να ξέρεις αν τελικά θα καταφέρεις να φτάσεις στον τερματισμό. Όλοι οι επαγγελματίες παλεύουμε καθημερινά με πολλαπλές δυσκολίες, εμπόδια και δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, όπως αυτό του υπέρογκου ενεργειακού κόστους. 




Εκτός λοιπόν από το να ζητούμε να μπει φρένο με κάποιον τρόπο σε αυτή την κατάσταση, είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε και για εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν. 

Το να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί ένα σύστημα αυτοπαραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, το λεγόμενο net billing, είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω για ακόμη μία φορά πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι εδώ, πάντα κοντά στα μέλη του, ώστε να αντιμετωπίζουμε μαζί όλες τις νέες προκλήσεις, να μένουμε ενημερωμένοι, να προσαρμοζόμαστε στα καινούρια δεδομένα και να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που θα μας κάνει πιο παραγωγικούς και δυνατούς», επισήμανε ο κ. Μαλλιαράς.  

Να τονίσουμε πως η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν μεγάλη, με τους επιχειρηματίες να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

ΣέρρεςΕπιμελητήριο Σερρών:  Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον η εκδήλωση για το Net...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δήμος Ηράκλειας: Ενημερωτική εκδήλωση για το γεωθερμικό πεδίο Λιθοτόπου – Ηράκλειας και τις  προοπτικές του

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το γεωθερμικό πεδίο Λιθοτόπου –...

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το Φεστιβάλ Καντίνας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Η ώρα έφτασε και το Φεστιβάλ Καντίνας ξεκινάει στο...

Πρόσκληση για διανομή διατακτικών επιταγών από τον Δήμο Σερρών για την εορτή των Χριστουγέννων

Ο Δήμος Σερρών, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, για...

Χατζηβασιλείου για τη Σύνοδο Κορυφής: Δικαιώνεται η Ελλάδα – Στα συμπεράσματα περιλαμβάνονται οι θέσεις μας

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί στα συμπεράσματα περιλαμβάνονται οι ελληνικές θέσεις»...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα