Στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας ή μήπως κάνετε αυτό το σοβαρό λάθος;

Στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας ή μήπως κάνετε αυτό το σοβαρό λάθος;
Στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας ή μήπως κάνετε αυτό το σοβαρό λάθος;

Οι περισσότερες από εμάς, αφού λούσουμε τα μαλλιά μας, τα σκουπίζουμε με μια κλασική πετσέτα και συνήθως χρησιμοποιούμε σεσουάρ για να τα στεγνώσουμε ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, παρατηρούμε πως τα μαλλιά μας εμφανίζουν σημάδια φθοράς, σπάσιμο της τρίχας και φριζάρισμα, παρόλο που ακολουθούμε πιστά θεραπείες αναδόμησης με ορούς και μάσκες μαλλιών.

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που συνδέεται με τον τρόπο που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας; Mπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά το λάθος εντοπίζεται στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε για το στέγνωμα. Οι κατάλληλες πετσέτες γι’ αυτή τη δουλειά είναι αυτές από μικροΐνες και πρέπει να στεγνώνουμε την τρίχα μας αποκλειστικά με αυτές, χωρίς καν σεσουάρ.

«Μια πετσέτα μικροϊνών είναι κατασκευασμένη από μικροσκοπικές συνθετικές ίνες (πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα)», λέει στη Vogue η Rita Hazan, colorist διασημοτήτων και ιδρύτρια του Rita Hazan Salon. Σύμφωνα με τη Hazan, η χρήση μιας πετσέτας μικροϊνών σε τακτική βάση, μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο των βρεγμένων μαλλιών.

Επιπλέον, η ιδρύτρια της πλατφόρμας περιποίησης μαλλιών Leona.co, Shab Caspara, το εξηγεί ως εξής: Η απαλή και λεπτή δομή των μικροϊνών καθιστά αυτή την πετσέτα πιο απαλή, γεγονός που βοηθά στη μείωση της τριβής, του φριζαρίσματος και του σπασίματος. Όσον αφορά τις παραδοσιακές πετσέτες, για παράδειγμα στις βαμβακερές, ούτε αυτές βοηθούν καθώς «έχουν πιο έντονη υφή και μπορούν να διαταράξουν το ευαίσθητο στρώμα των μαλλιών».

Η Shab Caspara εξηγεί πως το να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν χωρίς καν πετσέτα δεν αποτελεί καλή λύση καθώς «το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών μπορεί να διαρκέσει πολύ, ανάλογα με την πυκνότητα και τους πόρους των μαλλιών, με αποτέλεσμα να διογκώνονται από την υπερβολική υγρασία». Επιπλέον, μπορεί να «αναγκάσει το ανώτερο στρώμα της τρίχας να στεγνώσει πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις άκρες, με αποτέλεσμα μια ανομοιόμορφη υφή όταν τα μαλλιά στεγνώνουν».




Επομένως πώς πρέπει να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με τη χρήση μιας πετσέτας με μικροΐνες;

Aκολουθήστε κανονικά τη ρουτίνα του λουσίματός σας, δηλαδή το σαμπουάν σας, το conditioner και τη μάσκα μαλλιών σας ή τα leave in προϊόντα, αλλά αντικαταστήστε την πετσέτα σας με μία από μικροΐνες. Αυτές οι πετσέτες έχουν και ειδικά λάστιχα που τις κρατά σταθερές στη θέση τους χωρίς να στάζουν τα νερά. Θα δείτε πως μετά από δέκα λεπτά, η πετσέτα μικροϊνών θα έχει απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα μπορείτε στη συνέχεια να τα φορμάρετε.

«Αφήνοντας τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν με την πετσέτα μικροϊνών για 5 έως 10 λεπτά, όχι μόνο βοηθά στην εξάλειψη της επιπλέον υγρασίας, αλλά προωθεί επίσης τη διατήρηση της ενυδάτωσης, ενισχύοντας τη φυσική υφή των μαλλιών σας, ειδικά για πιο ξηρούς τύπους», εξηγεί η Shab Caspara. «Μια πετσέτα από μικροΐνες μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να στεγνώσουν πολύ γρήγορα» προσθέτει.

Πηγή newsbeast.gr