Στην εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των έργων που συμπεριλαμβάνονται στους τρεις πυλώνες του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Νομού Έβρου, αναφέρθηκε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης ... Περισσότερα

Η πορεία και το χρονοδιάγραμμα μέτρων ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Έβρου

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των έργων που συμπεριλαμβάνονται στους τρεις πυλώνες του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Νομού Έβρου, αναφέρθηκε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών Νίκου Ταχιάου, του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χριστόδουλου Τοψίδη, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Βαγγέλη Πουλιλιού και των βουλευτών Έβρου της Ν.Δ. Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση.

Η πορεία και το χρονοδιάγραμμα μέτρων ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Έβρου

Σε σύντομο, όπως σημείωσε, χρονικό διάστημα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργικού κλιμακίου στην Ορεστιάδα (σ.σ. στις 3 Οκτωβρίου) και την ανακοίνωση των 19 μέτρων του τρίτου πυλώνα του σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του νομού, -ο πρώτος πυλώνας αφορά τα μεγάλα εν εξελίξει έργα στην περιοχή και ο δεύτερος το έργο του «ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ»-, η σημερινή παρουσία των τριών υφυπουργών στην περιοχή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δέσμευσης για την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση υλοποίησης του σχεδιασμού και της ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία των έργων.

Η πορεία των ανακοινωθέντων μέτρων και τα επόμενα βήματα

Σχετικά με τη δρομολόγηση της υλοποίησης των 19 μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Ορεστιάδα ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε:

-Στην ψήφιση αύριο στη Βουλή της διάταξης για την ειδική -αυξημένη κατά 40 μόρια- μοριοδότηση διορισμού σε φορείς του Δημοσίου των κατοίκων των Δήμων Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

-Στην κατάθεση και διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο ενσωματώνεται η διάταξη για την τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των φυσικών και νομικών προσώπων στο Δήμο Σουφλίου

-Στoν επανακαθορισμό ζωνών Natura ως προς τους όρους προστασίας και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Όπως είπε σε συντομότερο του εξαμήνου -όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί-χρονικό διάστημα, εγκρίθηκε ήδη η σχετική μελέτη και εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί από το ΥΠΕΝ η απόφαση η οποία θα είναι άμεσης ισχύος.

-Στην υπογραφή ήδη από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως των σχετικών αποφάσεων της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) για τα δύο προγράμματα ύψους περίπου 18 εκ. ευρώ για τους 600+200 ανέργους, τα οποία θα δημοσιευτούν εντός της εβδομάδας και από την ερχόμενη αναμένονται οι προσκλήσεις προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα.

-Στη λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τον Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χίο και τη Μυτιλήνη, με την πραγματοποίηση δύο δρομολογίων την εβδομάδα και με δωρεάν μεταφορά των εμπορευμάτων καθώς όπως διευκρίνισε στόχος είναι η μείωση του μεταφορικού κόστους των επιχειρήσεων.

-Στην επανέναρξη ήδη των δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη- Ορεστιάδα με δύο πρωινά δρομολόγια και δύο μετά το μεσημέρι, η οποία και με τα έργα βελτίωσης που θα γίνουν στη γραμμή και με τη σχεδιαζόμενη ηλεκτρική γραμμή ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε πως θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της περιοχής.

-Στην ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Ορεστιάδα. Το σχετικό αίτημα εξετάζεται από τη Σύγκλητο στις επτά Νοέμβρη, στις 15 Νοεμβρίου θα προωθηθεί ο φάκελος προς έγκριση στην Ανεξάρτητη Αρχή και στη συνέχεια στο υπουργείο Παιδείας προς νομοθέτηση, η οποία όπως εκτιμά ο υφυπουργός θα γίνει εντός του έτους.

Advertisement
MEGA

-Στη λειτουργία παραρτήματος του ΚΕΔΙΒΙΜ στο Σουφλί. Ήδη προσδιορίζονται οι ειδικότητες που όπως διευκρίνισε θα συμπληρώσουν και την Κτηνιατρική η ίδρυσης της οποίας στην Ορεστιάδα αφορά όπως είπε την οικονομία όλου του νομού.

-Στη λειτουργία στο Σουφλί διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος τριών εξαμήνων που αφορά την Πολιτική Προστασία και τις Φυσικές Καταστροφές, το οποίο μπορεί να υποδεχθεί από 50 έως 100 φοιτητές κατ’ έτος

-Στην παροχή κινήτρων για εγκατάσταση σε οικισμούς των Δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, τονίζοντας πως οι Δήμοι είναι οι βασικοί υλοποιητές του συγκεκριμένου προγράμματος η έναρξη εφαρμογής του οποίου προσδιορίζεται στις αρχές του 2025.

-Στην ένταξη στον οδηγό του προγράμματος «Σπίτι μου» της εξίσωσης της διτεκνίας με την τριτεκνία για τους κατοίκους των τριών Δήμων, η δημοσίευση του οποίου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

«…Δική μας δουλειά και διάθεση είναι να βρισκόμαστε εδώ ώστε σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς – η οποία είναι πάρα πολύ καλή-και με τη βοήθεια των βουλευτών μας στην περιοχή να υλοποιηθούν γρήγορα όσα παρουσιάσαμε στις 3 Οκτώβρη και βέβαια να αξιολογήσουμε γρήγορα και τα αποτελέσματά τους», κατέληξε ο κ. Κοντογεώργης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

03/04/26 7:33 μμ

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 7:19 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 7:17 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 7:16 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 7:14 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 7:13 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 7:08 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 7:06 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 7:04 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 7:02 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 7:01 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 6:59 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»