Στη διάθεση του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αυγερινός, μετά το ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας για πρόσληψη με ... Περισσότερα

Χίος: Παραίτηση Αντιδημάρχου μετά το δημοσίευμα για τρίμηνη ανάθεση έργου καθαριότητας σε συγγενικό πρόσωπο

Epilogestv

Epilogestv

Στη διάθεση του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αυγερινός, μετά το ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας για πρόσληψη με μπλοκάκι σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό στη θέση της καθαρίστριας της συζύγου του.
Συγκεκριμένα η θέση αφορούσε σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου από τις 26/9/20024 έως και 26/12/2024 σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Χίου, που έγινε μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Τριήρης».
Εν αποστρατεία αστυνομικός, μετά από 35 χρόνια θητεία και έχοντας διατελέσει αστυνομικός διευθυντής Χίου ο Δημήτρης Αυγερινός για πρώτη φορά εμπλέκεται στα κοινά, που όπως αναφέρει «έγινε με μοναδικό γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά στο νησί».
«…Στόχος μου δεν ήταν ποτέ η «καρέκλα» . Άλλωστε τόσα χρόνια στο αστυνομικό σώμα «χόρτασα» από αξιώματα. Ουδέποτε επιδίωξα την προβολή και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν καλά αυτό.
Λυπάμαι που εξαιτίας μιας επιπόλαιης απόφασης μου έφερα σε δυσχερή θέση τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή.
Αναγνωρίζω πλήρως το λάθος μου και κατανοώ απόλυτα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη νόμιμη πρόσληψη της συζύγου μου ως καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό του δήμου. Δίχως να θέλω να δικαιολογήσω καταστάσεις ενημερωτικά αναφέρω ότι η σύζυγος μου είναι μια υπερδραστήρια γυναίκα της σημερινής εποχής που της αρέσει να προσφέρει. Είναι εθελόντρια στο Διονύσιο ίδρυμα ενώ προσφέρει τη βοήθεια της όπου μπορεί. Δυστυχώς ως σύζυγος ατόμου που εμπλέκεται ενεργά με την πολιτική δεν της επιτρέπεται ηθικά να συμμετάσχει σε διαδικασίες προσλήψεις του δήμου. Αυτό ήταν το μοναδικό της ατόπημα. Ότι δέχθηκε να υπηρετήσει σε θέση που εμπλέκονται υπηρεσίες του δήμου. Κατανοώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου και την άθελά της «φασαρία» που προκάλεσε το όνομα της, υπέβαλλε ήδη την παραίτηση της από τη θέση στην οποία προσελήφθη με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.
Παράλληλα ζητώ συγνώμη από τον Δήμαρχο που τον ενέπλεξα, δίχως πρόθεση, σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και τον ενημερώνω ότι η παραίτηση μου από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας είναι στη διάθεσή του», καταλήγει ο Δημήτρης Αυγερινός.

Ανακοινώσεις από παρατάξεις

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανακοίνωση από πλευράς Δημάρχου. Αντίθετα ανακοινώσεις εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «Συμμαχία Αξιών» και «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Τελικά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Άλλη μια απογοήτευση μας επιφυλάσσει η Δημοτική Αρχή Μαλαφή, συμπληρώνοντας μόλις 10 μήνες από την ανάληψη της θητείας της. Το όνομα της παράταξης «Χίος για Όλους» μπορεί ίσως πλέον να αλλάξει σε «Χίος Μόνο Για Μας» μετά τις αποκαλύψεις για προσλήψεις ημετέρων και συγγενικών προσώπων», σημειώνει η παράταξη «Συμμαχία Αξιών» με επικεφαλής τον Κώστα Τριαντάφυλλο.
«Τόσο το γεγονός από μόνο του, συνεχίζει η ανακοίνωση, όσο και το ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δημοσιεύτηκε μόνο σε ιστοσελίδα του ΑΟΤΑ του Δήμου Χίου που λίγοι γνωρίζουν και όχι στην κεντρική σελίδα του Δήμου ή έστω στα τοπικά μέσα, γενούν σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και μας επιστρέφουν σε εποχές της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας. Υπενθυμίζουμε ότι οι διορισμοί ημετέρων και οι απευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες αποτέλεσαν την βασική κριτική προς την προηγούμενη δημοτική αρχή, τόσο από την παρούσα πλειοψηφία όσο και όλους τους υπόλοιπους», προσθέτει η «Συμμαχία Αξιών».
Ζητά επίσης «την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τα θέματα διαφάνειας, την αξιοκρατική και διαφανή επιλογή των προσώπων και την τακτική ενημέρωση για τα θέματα προσλήψεων και αναθέσεων.

ΛΑΣ: «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!»

«Τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα “Πολίτης” για τη ρουσφετολογική πολιτική στον ΑΟΤΑ επιβεβαιώνουν περίτρανα τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του συγκεκριμένου οργανισμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή….
«Επομένως η δημοτική αρχή ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ του κ.Μαλαφή δεν πρωτοτυπεί. Εφαρμόζει τα περίφημα κυβερνητικά εργαλεία ανάπτυξης, που οδηγούν εκτός των άλλων και στην καταρράκωση κάθε έννοιας του νόμιμου και ηθικού.
Να λοιπόν που για πολλοστή φορά η λογική του “μικρότερου κακού” στις εκλογές, οδήγησε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα!», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλεξοπούλου: Ζητώ συγγνώμη για το “τζάμπας πέθανε”, ήταν προβληματικός ο τρόπος που το εξέφρασα

03/02/26 10:51 πμ

Αλεξοπούλου: Ζητώ συγγνώμη για το “τζάμπας πέθανε”, ήταν προβληματικός ο τρόπος που το εξέφρασα

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη των πρώην αστυνομικών για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

03/02/26 10:44 πμ

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη των πρώην αστυνομικών για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

03/02/26 10:39 πμ

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Λεκανοπέδιο από τις 12:00 έως τις 15:00 για τον 13ο και τον 14ου μισθό

03/02/26 10:34 πμ

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Λεκανοπέδιο από τις 12:00 έως τις 15:00 για τον 13ο και τον 14ου μισθό

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο - Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

03/02/26 10:30 πμ

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Επιστολή της Δημάρχου Σερρών στο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στην Π.Ε. Σερρών

03/02/26 10:23 πμ

Επιστολή της Δημάρχου Σερρών στο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στην Π.Ε. Σερρών

Θεσσαλονίκη: Παράνομη μεταφορά δέκα Κινέζων με δύο ταξί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο

03/02/26 10:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Παράνομη μεταφορά δέκα Κινέζων με δύο ταξί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: ΒΙΟ σκουπάκι και ΒΙΟ κυκλώνω για απεξαρτημένους από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΡΓΩ

03/02/26 10:07 πμ

Θεσσαλονίκη: ΒΙΟ σκουπάκι και ΒΙΟ κυκλώνω για απεξαρτημένους από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΡΓΩ

Δράμα: Το «ευχαριστώ» της Αδριανής στον ευεργέτη της Στυλιανό Κ. Σαμαρά

03/02/26 9:58 πμ

Δράμα: Το «ευχαριστώ» της Αδριανής στον ευεργέτη της Στυλιανό Κ. Σαμαρά

03/02/26 9:47 πμ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εν κινήσει αστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ στη Σίνδο – video

Κυριακάτικο Παραμύθι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

03/02/26 9:33 πμ

Κυριακάτικο Παραμύθι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Ένα στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζεται πλέον από κινεζική μάρκα

03/02/26 9:28 πμ

Ένα στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζεται πλέον από κινεζική μάρκα