Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.9 C
Serres

Σέρρες: Η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη ενώνει το Σιδηρόκαστρο με την Σύμη

Στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, οι κάτοικοι τιμούν ιδιαίτερα την σημερινή ημέρα, που η ορθόδοξη εκκλησία τιμάει την σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Χάρη σε ένα προσωπικό τάμα και την επιθυμία ορισμένων πιστών να συνδεθούν με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, από το 2019 στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στην Σύμη.

Η καταγωγή ορισμένων κατοίκων του Σιδηροκάστρου από τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Σύμη, αλλά και το τάμα του σημερινού εφημέριου του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, οδήγησαν στο να ζητήσουν την ευλογία από την μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη για την αγιογράφηση ενός ακριβούς αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας.

Έτσι, το 2019 ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση της εικόνας, ενώ ένα χρόνο μετά κατασκευάστηκε και το ασημένιο πουκάμισο. Στον περικαλλή ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, με τον εντυπωσιακό ελαιώνα στον περίβολο, όπου φιλοξενείται η ιερά εικόνα του Πανορμίτη, κάθε χρόνο τέτοια μέτρα πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις. Εκατοντάδες προσκυνητές από τη γύρω περιοχή έρχονται να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του Ταξιάρχη Μιχαήλ και να προσκυνήσουν την εικόνα του.


Babis


Σέρρες: Η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη ενώνει το Σιδηρόκαστρο με την Σύμη

Ο εφημέριος του ναού π. Παύλος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν κρύβει τη χαρά και τη συγκίνησή του που μετά από χρόνια υλοποιήθηκε η επιθυμία και το τάμα πολλών πιστών ώστε να υπάρχει και εδώ πάνω στη Μακεδονία η ευλογία του Πανορμίτη από τη Σύμη.

«Με την ευλογία του Σεβασμιότατου ποιμενάρχη μας, μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου αλλά και του μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομου, καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας να τιμούν τον Πανορμιτη. Η εικόνα του Πανορμίτη στον ναό μας ενώνει τις δυο άκρες της πατρίδας μας και αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για όλους μας», καταλήγει ο π. Παύλος.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣέρρεςΣέρρες: Η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη ενώνει το Σιδηρόκαστρο με...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές το φετινό πανηγύρι στο Νεοχώρι Σιντικής Σερρών

Επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια οι εκδηλώσεις για το...

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Μάιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων...

Νέα θέση εργασίας στη ΜΗΔΙΚΗ Σερρών

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Παραγωγής...

Σέρρες: Έκλεψαν μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στον Λευκώνα –  Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι

Εφιάλτης έχουν γίνει οι "κυνηγοί" χαλκού για τους κατοίκους...

Τελευταία Νέα