Δεν ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, σύμφωνα με όσα η ίδια τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις“. Όπως είπε, δεν θέλει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ... Περισσότερα

Γ. Πούλου: Παραιτούμαι αλλά δεν ανεξαρτητοποιούμαι – Δεν θα στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δεν ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, σύμφωνα με όσα η ίδια τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις“. Όπως είπε, δεν θέλει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε ότι είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν.

Advertisement
 

“Έχω ήδη πάρει μερικές αποφάσεις. Έχω παραιτηθεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως έχω υποβάλει παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που είχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ως υπεύθυνη συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της ΕΠΕΚΕ, αλλά και ως Τομεάρχης Εσωτερικών. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα αποφάσεις μου. Και επίσης ότι παραμένω ως βουλευτής Βοιωτίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έλεγα με έναν ρόλο της συνεργαζόμενης προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, με την έννοια ότι όλα αυτά ήταν πολύ πυκνά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και είμαι σε βαθιά περίσκεψη για τις επόμενες κινήσεις” τόνισε η κα Πούλου, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν θα φύγει.

Δεν θα έπρεπε να στερήσω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είχε αναθέσει. Όμως δεν κρύβω ότι ο προβληματισμός μου είναι ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 και βεβαίως και του 2019. Άρα θα πρέπει να μετρήσω τις απόψεις στο εκλογικό σώμα δηλαδή, να δω ποιες είναι οι δικές τους απόψεις και το τι πρέπει να κάνω. Αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα όλα όσα έγιναν και όλο αυτό το δίμηνο, αλλά και κυρίως στο συνέδριο” πρόσθεσε.

Νομίζω όμως ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Δηλαδή δεν τίθεται το θέμα ότι σήμερα πλέον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα ανεξαρτητοποιηθούν. Νομίζω ότι αυτό θα το ζήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Θα είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν, να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πόσο θα ενταχθούν σε μία κοινοβουλευτική ομάδα του νέου σχήματος του Στέφανο Κασελάκι αυτό δεν το γνωρίζω” τόνισε η κα Πούλου.

Advertisement
Family Kitchen

Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί προσωπικά να νομιμοποιήσει όλα αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα. “Πέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών, ολόκληρων οργανώσεων, μελών, συνέδρων και των συνέδρων έξω από το συνέδριο. Αυτό για μένα είναι το αποκορύφωμα, το γεγονός που με κάνει να φεύγω από το ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά δεν στέκομαι στο ότι εγώ δεν είχα κάρτα διαπίστευσης. Προτιμώ σε τελευταία ανάλυση να είμαι έξω, με τον κόσμο, παρά μέσα σε μία αίθουσα VIP” σημείωσε.

Σχετικά με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε: “Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορεί να το ξεδιαλύνει ο Στέφανος Κασελάκης, με την έννοια ότι μετά από μια πορεία δεκαετιών στο χώρο είναι να ξεκαθαρίσω εγώ τη σχέση μου με το χώρο. Τώρα η ανάγκη για το καινούργιο, αν με ρωτήσετε θα σας πω ναι. Υπάρχει ανάγκη για καινούργια πράγματα, για καινούργια σχήματα με νέες ιδέες. Και βέβαια όταν αυτά θα εκφραστούν, εδώ είμαι να αποφασίσω κι εγώ, να σκεφτώ και να αποφασίσω για το τι θα κάνω” κατέληξε.

Advertisement


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Οκτωβρίου

12/10/25 12:47 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Οκτωβρίου

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ντάιαν Κίτον

12/10/25 12:44 πμ

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ντάιαν Κίτον

Τουρκία: «Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα» είπε ο Ερντογάν

11/10/25 6:30 μμ

Τουρκία: «Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα» είπε ο Ερντογάν

Τραυματισμός 9χρονου στο λιμάνι της Αίγινας κατά την επιβίβασή του σε επιβατηγό πλοίο

11/10/25 6:26 μμ

Τραυματισμός 9χρονου στο λιμάνι της Αίγινας κατά την επιβίβασή του σε επιβατηγό πλοίο

Π. Μαρινάκης: Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες - Η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του έργου της

11/10/25 6:19 μμ

Π. Μαρινάκης: Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες – Η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του έργου της

Στο Τριεθνές Έβρου δημοσιογράφοι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών

11/10/25 6:16 μμ

Στο Τριεθνές Έβρου δημοσιογράφοι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών

Επαναπατρισμός αρχαίου κιονόκρανου από το Μύνστερ της Γερμανίας

11/10/25 6:08 μμ

Επαναπατρισμός αρχαίου κιονόκρανου από το Μύνστερ της Γερμανίας

Το «ασφάλιστρο της ζέστης»: Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα κόστη αυξάνονται

11/10/25 6:03 μμ

Το «ασφάλιστρο της ζέστης»: Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα κόστη αυξάνονται

Ένα αγόρι 5 ετών πνίγηκε σε πισίνα στη Σαντορίνη- Έγιναν τρεις συλλήψεις

11/10/25 5:57 μμ

Ένα αγόρι 5 ετών πνίγηκε σε πισίνα στη Σαντορίνη- Έγιναν τρεις συλλήψεις

Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

11/10/25 5:53 μμ

Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

11/10/25 5:40 μμ

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή «διάσωσης της ανθρωπότητας» από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του

11/10/25 5:34 μμ

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή να “σώσει τον κόσμο” από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του