Συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 35χρονο που κυνήγησε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγό του και την κλείδωσε στο σπίτι μαζί με τα τέσσερα παιδιά ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών σε 35χρονο που κυνηγούσε με μαχαίρι τη σύζυγό του

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 35χρονο που κυνήγησε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγό του και την κλείδωσε στο σπίτι μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους.

Advertisement
 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, παράνομη κατακράτηση, κατά συρροή (πέντε άτομα) και παράνομη οπλοφορία. Το δικαστήριο διέταξε την έκτιση της ποινής, ωστόσο αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της και έτσι αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μη πλησιάζει την παθούσα και τα τέκνα τους σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στο διαμέρισμα που ζει ο 35χρονος με τη συνομήλικη σύζυγό του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους. Όπως κατέθεσε η παθούσα, όλα ξεκίνησαν μετά από έναν καβγά του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του οποίου το θύμα θέλησε να πάρει τα παιδιά και να αποχωρήσουν από το σπίτι.

«Ξεκίνησε να με κυνηγάει με ένα μαχαίρι για να με μαχαιρώσει», είπε η γυναίκα στους δικαστές και τόνισε ότι «αν δεν ήταν ο πεθερός μου εκεί σήμερα δε θα ζούσα». Η παθούσα εξήγησε ότι όλα έγιναν ενώπιον των τεσσάρων παιδιών τους που έβλεπαν τον πατέρα τους να προσπαθεί να επιτεθεί με το μαχαίρι στην μητέρα τους και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει, ενώ ο πατέρας του κατηγορουμένου της έσωσε τη ζωή.

«Κάλεσα στην αστυνομία και ζήτησα βοήθεια. Ήρθε επάνω μου με το μαχαίρι για να με μαχαιρώσει και μπήκε ο πεθερός μου μπροστά για να με προστατεύσει και να τον σταματήσει. Ύστερα μας κλείδωσε μέσα στο σπίτι εμένα και τα τέσσερα παιδιά», σημείωσε.

Advertisement
MEGA

«Το έκανα για τα παιδιά μου»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι… δεν έκοβε και ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει με αυτό τη σύζυγό του. «Με αυτό το μαχαίρι και να ήθελα δε θα μπορούσα να την τραυματίσω», είπε.

Advertisement
Babis

Σχετικά με τον λόγο που επιτέθηκε στην 35χρονη και τους κλείδωσε στο διαμέρισμα, υποστήριξε ότι η γυναίκα ήθελε να φύγει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά. «Που θα πήγαινε μεσάνυχτα με τέσσερα παιδιά; Κλείδωσα την πόρτα και πήρα το μαχαίρι για να την τρομάξω. Δεν ήθελα να φύγει, δεν ήξερα που θα έμενε. Κάποια στιγμή πέταξα το μαχαίρι που κρατούσα και πήρα ένα άλλο με σκοπό να αυτοτραυματιστώ. Ο πατέρας μου και εκείνη με τράβηξαν από τα χέρια. Για τα παιδιά μου το έκανα όλο αυτό», ανέφερε.

Μετά το τέλος του δικαστηρίου, όπως κατήγγειλε η γυναίκα στο protothema.gr, ο κατηγορούμενος την πλησίασε μέσα στην αίθουσα και της είπε «θα σε βρω και θα σε σφάξω όπου κι αν είσαι». Το θύμα τόνισε ότι φοβάται για τη ζωή της τώρα που ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος πάρα την καταδικαστική απόφαση, καθώς έχει ξανά συλληφθεί και στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της. «Το δικαστήριο δε μπόρεσε να με προστατεύσει», είπε αγανακτισμένη και εμφανώς φοβισμένη.

Πηγή: protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video