Σκηνές πανικού και τρόμου επικράτησαν στο μπαρ στο Παγκράτι, όταν ξέσπασε φωτιά από βεγγαλικά που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε μια τούρτα γενεθλίων. Γυναίκα που βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί την ώρα ... Περισσότερα

Φωτιά σε μπαρ στο Παγκράτι: «Ήμασταν σαν τα ποντίκια, θα πεθαίναμε εκεί μέσα» – Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας

Epilogestv

Epilogestv

Σκηνές πανικού και τρόμου επικράτησαν στο μπαρ στο Παγκράτι, όταν ξέσπασε φωτιά από βεγγαλικά που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε μια τούρτα γενεθλίων. Γυναίκα που βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν, μόλις ο στολισμός που βρισκόταν στο ταβάνι τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μπαρ στα οποία να μην μπορεί ο κόσμος να βγει έξω. Συνέλαβαν τον σερβιτόρο, που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε αυτό το πράγμα. Αλλά το μπαρ;» ανέφερε η 25χρονη στο Mega.

«Εμείς πρακτικά είχαμε κλείσει ένα τραπέζι για 20 άτομα, αλλά το μαγαζί, φανταστείτε, μας είχε στριμώξει πολύ. Όταν μπήκα εγώ στο μαγαζί λέω “καλά, είναι δυνατόν;”. Είχαμε κλείσει ένα τραπέζι για 20 άτομα και μας είχαν βάλει σε δύο τραπέζια κολλητά και ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Ήταν ασφυκτικά γεμάτο το μαγαζί. Δεν μπορούσες να περπατήσεις, να πας στην παρέα σου» είπε η θαμώνας του μαγαζιού.

«Αυτό φούντωσε (το δέντρο), έπεσε κάτω, ουρλιάζανε μετά αφού έπεσε, αλλά αυτό δεν κατάφερε να σβήσει με πυροσβεστήρα. Συνέχιζε να καίει και εγώ γύρισα πίσω μου, βρήκα ένα τραπέζι και έριξα σε μία χαρτοπετσέτα χυμό και την έβαλα στο πρόσωπό μου για να μπορέσω να αναπνεύσω. Μετά όλος ο κόσμος προσπαθούσε να πάει προς τα πίσω, γιατί άναβε και σε άλλα σημεία η φωτιά και ήμασταν σαν τα ποντίκια είπε η 25χρονη.

«Δεν έβλεπες πού πήγαινες γιατί είχε τρομερό καπνό, οπότε δεν μπορούσες να καταλάβεις πού βρίσκεσαι στο μπαρ. Αν δεν το ήξερες το μπαρ, δεν μπορούσες να βγεις. Ακουμπάγαμε την μπάρα και ακουμπώντας βγαίναμε έξω. Είχε πάρα πολύ καπνό. Ειδικά μόλις έπεσε ο πυροσβεστήρας μετά θόλωσε πολύ περισσότερο η ατμόσφαιρα. Η φωτιά συνέχιζε να καίει όσο εμείς βγαίναμε έξω και όταν βγήκαμε έξω ακούσαμε κάτι σαν μικρές εκρήξεις» συνέχισε.

«Θα πεθαίναμε»

«Είχε τρομερό καπνό και δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, γι’ αυτό και σπάσαμε τα τζάμια μετά από πολλή προσπάθεια. Δεν είναι ότι υπήρξε πανικός και τρέξανε όλοι και σπάσανε τα τζάμια από πανικό, όχι, θα πεθαίναμε εκεί μέσα. Δεν ήταν πανικός. Τα παιδιά βρίσκονται σε σοκ. Τα περισσότερα παιδιά το βράδυ δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα» είπε.

Advertisement
Babis

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

04/02/26 10:01 πμ

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

04/02/26 9:48 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

04/02/26 9:42 πμ

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

04/02/26 9:55 πμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

04/02/26 9:52 πμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

04/02/26 9:51 πμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

04/02/26 9:44 πμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»