Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12,5 ετών καταδικάστηκε άνδρας, 31 ετών, που, τον Οκτώβριο του 2022, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα, παρέσυρε στον θάνατο μία 15χρονη και ... Περισσότερα

Κάθειρξη 12,5 έτη σε οδηγό που σκότωσε 15χρονη και τραυμάτισε αδελφή και μητέρα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12,5 ετών καταδικάστηκε άνδρας, 31 ετών, που, τον Οκτώβριο του 2022, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα, παρέσυρε στον θάνατο μία 15χρονη και τραυμάτισε βαριά την 11χρονη αδελφή της και την μητέρα τους, στον οικισμό της Παλαιόχωρας, στην Ημαθία.

Advertisement
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και με επικίνδυνους ελιγμούς (που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τη βαριά σωματική βλάβη άλλων), όπως επίσης για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος, αφού ο καταδικασθείς εξαφανίστηκε από το σημείο του δυστυχήματος αφήνοντας αβοήθητες τις τρεις παθούσες χωρίς να ειδοποιήσει τις Αρχές και παρουσιάστηκε στην αστυνομία τρεις μέρες αργότερα.

Με την ίδια απόφαση, οι δικαστές τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, “δείχνοντας” του όμως το δρόμο πίσω στις φυλακές μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη (είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Βέροιας).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 31 ετών οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα που υπερέβη τα 90 χλμ/ώρα και ενεργώντας συγχρόνως επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός οδοστρώματος και να παρασύρει τις δύο ανήλικες και την μητέρα τους που κινούνταν πεζή στην άκρη του δρόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 15χρονη – που τραυματίστηκε θανάσιμα – εκτινάχθηκε σε απόσταση 32 μέτρων από το σημείο της παράσυρσης.

Απολογούμενος, ο 31 ετών κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε πιει δύο μπύρες κι ότι εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος για να απευθυνθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω τραυμάτων που είχε υποστεί κι ο ίδιος.

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο είχε ξεσπάσει ένταση ανάμεσα σε συγγενείς των δύο πλευρών. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως λίγα 24ωρα μετά το συμβάν άγνωστοι πυροβόλησαν προς το σπίτι του κατηγορούμενου οδηγού χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια - video

02/12/25 8:36 μμ

Εγκαίνια και αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ηράκλεια – video

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ - Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα - video

02/12/25 8:17 μμ

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ – Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα – video

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου - Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

02/12/25 8:06 μμ

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου – Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

02/12/25 8:00 μμ

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

02/12/25 7:57 μμ

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

02/12/25 7:55 μμ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

02/12/25 7:55 μμ

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

02/12/25 7:54 μμ

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ - Κλείνει η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού

02/12/25 7:54 μμ

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ – Κλείνει η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

02/12/25 7:53 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές

02/12/25 7:51 μμ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές

Μπενφίκα: Κοντά σε συμφωνία με τον Γκερέιρο

02/12/25 7:50 μμ

Μπενφίκα: Κοντά σε συμφωνία με τον Γκερέιρο