Πρόσφατα μια 14χρονη μαθήτρια από το 1ο Γυμνάσιο Συκεών στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς τη διάρκεια του διαλείμματος έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Μαζί με άλλους συμμαθητές της, ... Περισσότερα

Μάστιγα τα challenges του TikTok – Οδηγούν τους ανήλικους σε ακραίες καταστάσεις

Epiloges Press

Epiloges Press

Πρόσφατα μια 14χρονη μαθήτρια από το 1ο Γυμνάσιο Συκεών στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς τη διάρκεια του διαλείμματος έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Μαζί με άλλους συμμαθητές της, έλαβε μέρος στη δοκιμασία Valsalva

Advertisement
 

Και τι είναι αυτό; Πρόκειται για μια διαδικτυακή πρόκληση. Τα παιδιά κλείνουν τη μύτη τους και το χρονόμετρο ξεκινάει να μετράει αντίστροφα. Νικητής; Όποιος ή όποια καταφέρει να κρατήσει περισσότερο την αναπνοή του, ακόμη και μέχρι λιποθυμίας.

«Ήταν μια κακιά ώρα που κάποια παιδιά κάνανε κάτι. Εύχομαι να μην ξανά συμβεί σε κανένα παιδί και να μην το ξανά ζήσουμε αυτό. Δεν είναι μόνο από το Τικ Τοκ, είναι και από τις παρέες και από παντού μπορούν να το κάνουν αυτό […] Εύχομαι να έγινε μάθημα και να μην το ξανά κάνουν αυτό», είπε η μητέρα της 14χρονης.

Τρομοκρατημένοι οι γονείς

Το ανήλικο κορίτσι πήρε εξιτήριο και θα επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα. Εκεί θα την περιμένουν ειδικοί ψυχολόγοι προκειμένου να συζητήσουν και με τους υπόλοιπους μαθητές για τις επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις.

Η λιποθυμία της 14χρονης μαθήτριας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση. Ζητείται να διεξαχθεί έρευνα για τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Τον Δεκέμβριο 13χρονος μαθητής του γυμνασίου Καλυθιών στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος, επιχείρησε το «Superman Challenge» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

«Ο γιος μου μετά από το ατύχημα του ΤikTok του έμεινε επιληψία και έχω τρεχάματα, εγώ θα είμαι πάλι στο Παίδων. Ο γιος μου είναι με αγωγή, είναι με φάρμακα», είπε η μητέρα του παιδιού.

Σε κίνδυνο η ζωή τους στον βωμό των likes

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία επιχειρούν να «πετάξουν» όπως ο υπερήρωας πηδώντας πολλές φορές πάνω από κινούμενα αντικείμενα ή εμπόδια.

Θανατηφόρο έχει δυστυχώς αποδειχθεί το «blackout challenge». Οι συμμετέχοντες, που είναι συνήθως παιδιά, προσπαθούν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους μέχρι να λιποθυμήσουν.

Οι επικίνδυνες δοκιμασίες στο TikTok φαίνεται πως δεν έχουν τέλος. Το fire challenge καλεί τους συμμετέχοντες να βάλουν φωτιά σε μέρη του σώματός τους. Αποτέλεσμα; πολλοί ανήλικοι να υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα και μόνιμες σωματικές βλάβες.

Advertisement

Σοβαρές βλάβες σε εσωτερικά όργανα, δηλητηριάσεις, αλλά και θανάτους έχει προκαλέσει το Tide Pod Challenge. Ο λόγος; Όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να καταπιούν κάψουλες απορρυπαντικού.

Και το ερώτημα παραμένει. Θα βοηθήσει η πολιτεία τους ανήλικους να μην έχουν ανάγκη την αποδοχή μέσω μερικών likes θέτοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο;

Πηγή: megatv.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας