Ο δήμος Λήμνου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και διεκδικεί να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση.

Λήμνος: Αντιδράσεις για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Καβάλα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο δήμος Λήμνου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και διεκδικεί από κοινού με τους δήμους Καβάλας, Αγίου Ευστρατίου και Σαμοθράκης και τους φορείς των περιοχών αυτών να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση.

Την αντίδραση των κατοίκων της Λήμνου έχει προκαλέσει η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Καβάλα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενόψει και της θερινής περιόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Μπουλώτης, Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης και Τουρισμού, θα υπάρχει καράβι δύο φορές την εβδομάδα μόνο προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουλώτη, μετά τη λήξη της σύμβασης που αφορούσε στο δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα τρεις φορές την εβδομάδα και σχεδόν καθημερινά κατά την καλοκαιρινή σεζόν, καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να αναλάβει τη γραμμή παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη το υπουργείο, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με απευθείας ανάθεση με την εταιρεία η οποία ήδη εξυπηρετεί την πορθμειακή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Ωστόσο, ο τελικός προορισμός των δρομολογίων που θα εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα θα είναι η Αλεξανδρούπολη. Ακόμη, η λύση που επιλέχθηκε είναι προσωρινή και δεν μπορεί να ξεπερνά τους τρεις μήνες, γεγονός που αφήνει ακάλυπτη την τουριστική περίοδο.

Advertisement
Family Kitchen

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, είπε ο κ. Μπουλώτης, η Λήμνος να χάνει το μοναδικό της δρομολόγιο με τη νησιωτική Ελλάδα, ενώ και οι ώρες ακόμη του δρομολογίου είναι πάρα πολύ άσχημες, καθώς το πλοίο ξεκινάει από το Λαύριο στις 5 το πρωί, γεγονός που σημαίνει ότι, αν ένας κάτοικος της Αθήνας δεν διαθέτει δικό του όχημα, θα βρεθεί στο Λαύριο στις 5 η ώρα το πρωί για να ξεκινήσει το ταξίδι για τον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο.

“Αν κάποιος θέλει να κλείσει σήμερα για του Αγίου Πνεύματος, για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, δεν μπορεί να κλείσει, γιατί δεν υπάρχουν δρομολόγια”, ανέφερε ο κ. Μπουλώτης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν και ζητήματα τροφοδοσίας του νησιού με τα λιγότερα δρομολόγια. Πέρα από αυτό, το αυξημένο κόστος των μεταφορικών σε διόδια, καύσιμα και αναγκαστική διαμονή, λόγω της συμπλήρωσης του ωραρίου για τον οδηγό, θα μετακυλιστεί στους κατοίκους.

Ο δήμος Λήμνου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και διεκδικεί από κοινού με τους δήμους Καβάλας, Αγίου Ευστρατίου και Σαμοθράκης και τους φορείς των περιοχών αυτών να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση. Μεταξύ των αιτημάτων είναι και να ανεβεί το μίσθωμα, που αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο απέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ώστε να αποκατασταθεί η γραμμή.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και των δημάρχων της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Καβάλας, καθώς και του δημάρχου Σαμοθράκης, ο οποίος θα συμμετάσχει με τηλεδιάσκεψη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα - video

03/02/26 7:37 μμ

Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα – video

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

03/02/26 7:29 μμ

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

03/02/26 7:23 μμ

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

Η Π.Ε. Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική - video

03/02/26 7:15 μμ

Η Αντιπεριφέρεια Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική – video

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό - video

03/02/26 7:07 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό – video

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν - Το μπρόκολο στο φεγγάρι - video

03/02/26 6:54 μμ

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν – Το μπρόκολο στο φεγγάρι – video

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την κατάκοιτη θεία του

03/02/26 6:43 μμ

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την κατάκοιτη θεία του

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ - Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

03/02/26 6:33 μμ

Γαλλία: Έφοδος στα γραφεία του Χ – Κλήτευση του Ίλον Μασκ για κατάθεση

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

03/02/26 6:31 μμ

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη απάτη με sms για πληρωμή «μαϊμού» προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

03/02/26 6:29 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ και επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

03/02/26 6:28 μμ

Πάνω από 10.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Πολυκάστρου στο Κιλκίς

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

03/02/26 6:27 μμ

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση