Με παραγγελία της στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου. ... Περισσότερα

Άρειος Πάγος: Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου – Ζητά να κληθεί η μητέρα του για κατάθεση

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με παραγγελία της στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.

Advertisement
 

Η κυρία Αδειλίνη ζητάει στο πλαίσιο της έρευνας να κληθεί η μητέρα του Βασίλη, Σοφία Αποστολάκη καθώς και ο πατέρας και ο θείος του.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη απαντά στον Σωκρ. Φάμελλο για τον θάνατο του Β. Καλογήρου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απαντά σε αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, γιού της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, Σοφίας Αποστολάκη, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ειδικότερα, η κ. Αδειλίνη αναφέρει:

Advertisement
Babis

«Σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: “Σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου τής προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας”.

Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: “Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας)”.

Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της, Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Advertisement
Family Kitchen

Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενηνέρωσης του κοινού.

Σχετική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του Γ. Τσούκαλη, ερευνητή της οικογένειας του τότε αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, που διαλαμβάνεται στο tovima.gr της 25/1/2025, στο άρθρο με τίτλο “Λάρισα: Αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη-Συνδέεται η υπόθεση με τα Τέμπη;” και την οποία αναφέρω αυτούσια: “Παρά το γεγονός ότι πέρασε ως σενάριο εξαφάνισης στον κοινό νου το επάγγελμα της μητέρας του Βασίλη, επειδή ως εισαγγελέας εφετών είχε αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών, θα ήθελα να πω ότι και η οικογένεια και εγώ το αποκλείουμε. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί…”.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 10:51 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

02/10/25 10:16 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

Οι Spice Girls απέτισαν φόρο τιμής στον χορογράφο Πολ Ρόμπερτς

02/10/25 10:17 μμ

Οι Spice Girls απέτισαν φόρο τιμής στον χορογράφο Πολ Ρόμπερτς

Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού

02/10/25 10:12 μμ

Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού

Μεγάλος πήλινος αμφορέας της Ύστερης Εποχής Χαλκού παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

02/10/25 10:04 μμ

Μεγάλος πήλινος αμφορέας της Ύστερης Εποχής Χαλκού παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης

02/10/25 9:57 μμ

Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης

Κουμαριά: Ο άγριος θησαυρός της ελληνικής φύσης

02/10/25 9:05 μμ

Κουμαριά: Ο άγριος θησαυρός της ελληνικής φύσης

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει καλώδια για το αιολικό πάρκο East Anglia TWO

02/10/25 9:58 μμ

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει καλώδια για το αιολικό πάρκο East Anglia TWO