«Όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου εντόπισε τα στοιχεία, στα οποία εδώ και πολλούς μήνες εμείς έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: υπάρχουν βαριές ευθύνες από την κυβέρνηση ... Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης για τα Τέμπη: Βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ - Θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας

Epilogestv

Epilogestv

«Όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου εντόπισε τα στοιχεία, στα οποία εδώ και πολλούς μήνες εμείς έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: υπάρχουν βαριές ευθύνες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εγκληματικά λάθη και γι’ αυτό θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, σχετικά με το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την αναφορά του πορίσματος σύμφωνα με την οποία η αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος δεν επέτρεψε στους εμπειρογνώμονες να προσδιορίσουν τον τύπο του καυσίμου που προκάλεσε την πυρόσφαιρα.

«Επί δύο χρόνια ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, τον παραπλανούσαν για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δείχνοντας ότι επί της ουσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Γιατί είναι άγνωστο το καύσιμο; Διότι κάποιοι εκείνες τις κρίσιμες ώρες, χωρίς να υπάρχει καμία παραγγελία της δικαιοσύνης, πήγαν κι έκαναν μια σύσκεψη κι αποφάσισαν να αλλοιωθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πάρα πολύ οι δειγματοληψίες και σήμερα να μην μπορεί το πόρισμα να έχει στοιχεία από εκείνες τις κρίσιμες ώρες και να μας πει ποιο καύσιμο ευθύνεται για εκείνη την ανάφλεξη. Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε πώς «είναι προφανές ότι ο κ. Τριαντόπουλος πήγε εκεί και εκτέλεσε μια αποστολή. Η αποστολή ήταν πολύ συγκεκριμένη. Να καλύψουν πολιτικές ευθύνες», ενώ άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, υποστηρίζοντας: «Ο κ. Φλωρίδης, μας έλεγε ότι όσοι μιλάνε για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα, έπρεπε να παραμένει υπουργός μέχρι σήμερα; Το είπαν μόλις οι άνθρωποι ότι δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του χώρου και ουσιαστικά το μπάζωμα ήταν κρίσιμος κρίκος για την αλλοίωση των στοιχείων, που εάν τα είχαν στη διάθεσή τους, θα μας έλεγαν ποιο ήταν το καύσιμο. Εάν υπήρχε ευθιξία, θα είχε παραιτηθεί ο κ. Φλωρίδης».

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «το πόρισμα δείχνει ότι η 717, δηλαδή η σύμβαση για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης που την πλήρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να μην είχε συμβεί ποτέ αυτή η τραγωδία. Τι είπαν, λοιπόν, σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ό,τι είπε η διορισμένη τριμελής επιτροπή Γεραπετρίτη ότι εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ. Όταν κάναμε προανακριτική για αυτό ακριβώς το θέμα, για το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που αφορούσε στην τηλεδιοίκηση, θυμάστε τι ψήφισε η Νέα Δημοκρατία; Όχι, ψήφισε. Δεν επέτρεψε η Νέα Δημοκρατία ο υπουργός που έχει την ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου να πάει στη δικαιοσύνη και να αναλάβει τις ευθύνες του. Αντ’ αυτού, καταχειροκροτούσαν τον κ. Καραμανλή».

Συμπλήρωσε πως «όποτε η Νέα Δημοκρατία βρεθεί προ συνθήκης που απειλεί την εξουσία της, αποδεικνύει ότι είναι ικανή για όλα για να την υπερασπιστεί. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας» και τόνισε ότι «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούσαν τον κ. Καραμανλή, που επί υπουργείας του, τα τρένα κινούνταν με κανόνες της δεκαετίας του ’60. Αυτό είναι το “επιτελικό κράτος”. Αυτός είναι ο “μέγας εκσυγχρονιστής” κ. Μητσοτάκης. Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

Advertisement
Family Kitchen

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται για μια τετραετία μετά την αφυπηρέτηση των δικαστικών να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε εμφατικά: «Ο κ. Μητσοτάκης στις 17 Ιουλίου 2018, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, έλεγε ότι είναι θετικό μέτρο. Το καταθέσαμε πέρυσι και δεν το ψήφισε. Το 2018 γι’ αυτόν ήταν θετικό μέτρο, το 2024 ήταν αρνητικό. Το φέρνουμε και σήμερα. Το 2025 θα το ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία; Για να δούμε τελικά ποιοι λένε άλλα όταν είναι αντιπολίτευση, αλλά όταν θέλουν το κράτος ως λάφυρο κάνουν άλλα ως κυβέρνηση».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει