«Η σημερινή μου ανάρτηση δεν θα αφορά στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πρώτες σκέψεις για τα πρωτοφανή σε όγκο συλλαλητήρια με αφορμή ... Περισσότερα

Κυρ. Μητσοτάκης: «Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της»

Epilogestv

Epilogestv

«Η σημερινή μου ανάρτηση δεν θα αφορά στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πρώτες σκέψεις για τα πρωτοφανή σε όγκο συλλαλητήρια με αφορμή την επέτειο των δύο ετών από την τραγωδία των Τεμπών. Αλλά και τη δημοσίευση, την περασμένη Πέμπτη, του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε κυριακάτικη ανάρτησή του.

«Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της. Είναι ένδειξη μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας ότι τόσοι συμπατριώτες μας, κάθε ηλικίας, επέλεξαν να βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες και με τρόπο ειρηνικό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Οι πολίτες, τόσο αυτοί που διαδήλωσαν όσο και εκείνοι που πένθησαν αθόρυβα, ζήτησαν τα αυτονόητα: Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τα θύματα. Ένα κράτος που να λειτουργεί, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες που να αξίζουν στη χώρα. Δεν θα σταθώ στους λίγους που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη των νεκρών. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με επαγγελματισμό, αποτρέποντας μεγαλύτερα επεισόδια και επέκταση της βίας. Η πατρίδα μας δεν θέλει να επιστρέψει στο χρεοκοπημένο χθές με τις διχαστικές πάνω και κάτω πλατείες», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι: «Η τραγωδία αυτή δεν ήταν απλώς μια φρικτή συγκυρία, ούτε μόνο το τραγικό αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών. Και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ το επιβεβαίωσε. Γι’ αυτό και ακούγεται ηχηρό το αίτημα για περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα μπροστά στη λειτουργία του Κράτους μας. Μία πρόοδος που δεν μπορεί να μείνει στα λόγια.

Για τη Δικαιοσύνη: Κάνω ξανά έκκληση να την εμπιστευθούμε και να της επιτρέψουμε να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα. Σε ένα Κράτος Δικαίου αυτή και μόνο έχει την ευθύνη, το κύρος και τη δυνατότητα να φωτίσει μια υπόθεση που τόσο μας πλήγωσε. Ούτε τα κόμματα, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια… Για τα Τρένα: Το πόρισμα αποκάλυψε μια κατάσταση πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε. Οι υποδομές μας οφείλουν να γίνουν σύγχρονες και ασφαλείς. Γιατί όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά. Και το ξέρουμε. Για το Κράτος συνολικά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί με ημίμετρα και αυτοσχεδιασμούς. Με ένα σύστημα που αντιδρά μόνο αφού έχει γίνει το κακό, που περιμένει τις κρίσεις για να κινητοποιηθεί. Η Πολιτεία έχει χρέος να προλαβαίνει, όχι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Μία ευθύνη συλλογική, όμως πριν απ’ όλα δική μου. Πρόκειται για μια αναμέτρηση που δίνω εδώ και 21 χρόνια στην πολιτική μου διαδρομή. Ξέρω ότι δεν θα κερδίσω κάθε μάχη. Όμως, είμαι αποφασισμένος να κερδίσουμε τον πόλεμο».

Advertisement
Babis

Παράλληλα τόνισε ότι: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Από το 112 μέχρι το gov.gr, από την εξυγιάνση του ΕΦΚΑ μέχρι το νέο Κτηματολόγιο, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέχρι τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, έχουμε ξεπεράσει αντιστάσεις δείχνοντας στους πολίτες ότι ένα σύγχρονο κράτος που θα τους φροντίζει είναι εφικτό. To νέο σύμβολο αυτής της μάχης πρέπει να γίνουν οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι. Με σωστές υποδομές, νέους συρμούς, αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που θα τηρούνται ευλαβικά. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι το κυβερνητικό σχέδιο που ήδη ξεκίνησε να ολοκληρωθεί. Σίγουρα, όμως, ο πρώτος σταθμός του θα είναι μία άρτια και ασφαλής γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έως το 2027. Και αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση.

Για να μην ξεχάσουμε τα Τέμπη. Αλλά και να μην τα ξαναζήσουμε ποτέ! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Καλή Σαρακοστή», καταλήγει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

05/02/26 11:26 μμ

6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

05/02/26 11:23 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

05/02/26 11:08 μμ

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

05/02/26 11:03 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης - Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

05/02/26 10:58 μμ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης – Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

05/02/26 10:17 μμ

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω - videο

05/02/26 10:11 μμ

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω – videο

Έρευνα για την έκρηξη στη "Βιολάντα": Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

05/02/26 10:02 μμ

Έρευνα για την έκρηξη στη “Βιολάντα”: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

05/02/26 9:56 μμ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

05/02/26 9:49 μμ

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών - Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

05/02/26 9:41 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

05/02/26 9:37 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας