Ενας πολλά υποσχόμενος 18χρονος Κινέζος ποδοσφαιριστής πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά την διάρκεια ενός προπονητικού καμπ, που διεξήχθη στην Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του εκλιπόντος. ... Περισσότερα

Ισπανία: Νεαρός ποδοσφαιριστής υπέκυψε μετά από τραυματισμό σε αγώνα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ενας πολλά υποσχόμενος 18χρονος Κινέζος ποδοσφαιριστής πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά την διάρκεια ενός προπονητικού καμπ, που διεξήχθη στην Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του εκλιπόντος.

Advertisement
 

    Πρόκειται για τον Γκουό Γιαξουάν, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα από τις 6 Φεβρουαρίου μετά από τραυματισμό στο κεφάλι κατά την διάρκεια αγώνα μεταξύ της ομάδας U-20 της Γκουοάν Πεκίνου και της ισπανικής ομάδας, Αλκομπέντας, που έγινε στην Μαδρίτη. Ο άτυχος νεαρός, είχε δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρός από ισπανικό νοσοκομείο πριν διακομισθεί σε νοσοκομείο του Πεκίνου.

    Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα U-19 της Γκουοάν Πεκίνου, υπέκυψε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογός του σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

    «Χάσαμε ένα παιδί που ήταν παθιασμένο με το ποδόσφαιρο. Είθε ο Γιαξουάν να αναπαυθεί εν ειρήνη! Ο σύλλογος θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαχειρισθεί τα διάφορα βήματα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση και να παρέχει στην οικογένεια του, όλη την βοήθεια και υποστήριξη που χρειάζονται».

    Ο Γιαξουάν, πέθανε μια μέρα πριν τα 19α γενέθλιά του, ενώ είχε επιλεγεί για την εθνική ομάδα U-17 το 2023 και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ταλέντων της Μπάγερν Μονάχου.

    Οι συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν σε κώμα τον Γιαξουάν, παραμένουν ασαφείς και η οικογένειά του κατηγόρησε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Πεκίνου, το κύριο όργανο διοίκησης για το ποδόσφαιρο στην κινεζική πρωτεύουσα, για συγκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την τραγωδία.

    Οι συγγενείς του ζήτησαν πρόσβαση σε βίντεο από τον αγώνα και λεπτομέρειες για την ιατρική περίθαλψη που έλαβε ο γιος τους πριν την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

    Ο αδελφός του παίκτη είπε στα social media την Τρίτη ότι η οικογένειά του ήθελε απλώς «αλήθεια και δικαιοσύνη».

Advertisement
Family Kitchen

    Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Πεκίνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του νεαρού παίκτη:

    «Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στην ιατρική περίθαλψη και από σεβασμό στα συναισθήματα της οικογένειας, σταματήσαμε να δίνουμε περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τον αγώνα και τη θεραπεία. Πήραμε το βίντεο του αγώνα από τις ισπανικές αρχές και το ανέλυσαν οι ειδικοί. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του Γιαξουάν και να βοηθήσουμε την οικογένειά του με τα απαραίτητα μέτρα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

03/12/25 9:03 μμ

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

03/12/25 8:24 μμ

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: "Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση"

03/12/25 8:12 μμ

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: “Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση”