Την προσοχή των πολιτών, για ψευδεπίγραφο και απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται μέσω email και φέρει δήθεν τις υπογραφές της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ... Περισσότερα

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή, διακινείται απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα με επιστολή δήθεν από την Υπουργό Εσωτερικών και τον Αρχηγό του Σώματος

Epilogestv

Epilogestv

Την προσοχή των πολιτών, για ψευδεπίγραφο και απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται μέσω email και φέρει δήθεν τις υπογραφές της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μάλλιου, εφιστά με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ, καθώς κρύβει κίνδυνο παγίδευσης των χρηστών του διαδικτύου, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα οι αποστολείς του συγκεκριμένου mail.

Advertisement
 

Το μήνυμα, το οποίο δεν είναι καινούργιο, αλλά συνεχίζει να κυκλοφορεί, κάνει λόγο στους χρήστες για δήθεν εμπλοκή τους σε παιδική πορνογραφία και άλλα αδικήματα και τους καλεί να… δώσουν εξηγήσεις, παρασύροντας τους σε ενέργειες που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν σημαντική ζημιά.

Ειδικότερα η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών Aρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, ζητώντας μάλιστα από τους παραλήπτες την άμεση παροχή εξηγήσεων προς αποφυγή κυρώσεων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Europol, καθώς και εντύπωμα σφραγίδας με δήθεν υπογραφή της Υπουργού Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή της Υπουργού Εσωτερικών, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό της και η οποία προωθείται δήθεν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος».

Advertisement
Babis

Καταλήγοντας η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr, στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΕΘΟ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025

03/11/25 12:20 μμ

ΥΠΕΘΟ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026

03/11/25 12:16 μμ

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026

03/11/25 12:12 μμ

Τον ενοχλούσε παρέα ανηλίκων και πυροβόλησε στον αέρα – Τραυματίστηκε από τα σκάγια 15χρονος

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 θέσεις απασχόλησης

03/11/25 12:07 μμ

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 θέσεις απασχόλησης

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

03/11/25 11:59 πμ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 244 μέλη του ΑΠΘ στις «World’s Top 2% Scientists Lists» του Πανεπιστημίου Stanford

03/11/25 11:53 πμ

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 244 μέλη του ΑΠΘ στις «World’s Top 2% Scientists Lists» του Πανεπιστημίου Stanford

Εκτός του Top 30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο 52

03/11/25 11:51 πμ

Εκτός του Top 30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο 52

Οι πολλαπλές εκφάνσεις της βίας και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής της σε διεπιστημονική ημερίδα από το ΑΠΘ και τον Δ. Θεσσαλονίκης

03/11/25 11:50 πμ

Οι πολλαπλές εκφάνσεις της βίας και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής της σε διεπιστημονική ημερίδα από το ΑΠΘ και τον Δ. Θεσσαλονίκης

«Womad»: Το Φεστιβάλ του Πίτερ Γκάμπριελ βρήκε νέο «σπίτι»

03/11/25 11:48 πμ

«Womad»: Το Φεστιβάλ του Πίτερ Γκάμπριελ βρήκε νέο «σπίτι»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο πολιτισμός αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό»

03/11/25 11:47 πμ

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο πολιτισμός αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό»

Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον σεισμό 6,3 βαθμών στο Αφγανιστάν

03/11/25 11:46 πμ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον σεισμό 6,3 βαθμών στο Αφγανιστάν

Τεχνολογία, άνθρωπος και εργασία - Οι νέες ισορροπίες που αναδείχθηκαν στο SkillUp Forum

03/11/25 11:08 πμ

Τεχνολογία, άνθρωπος και εργασία – Οι νέες ισορροπίες που αναδείχθηκαν στο SkillUp Forum