H ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε συμφωνήσει, είναι μία από τις κεντρικές προτεραιότητες τόσο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και της Κυβέρνησης, δήλωσε ... Περισσότερα

Χρίστος Δήμας: Έως το τέλος του έτους η παράδοση σε κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

H ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε συμφωνήσει, είναι μία από τις κεντρικές προτεραιότητες τόσο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο, με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο.

Advertisement
 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε τα εργοτάξια κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, στις θέσεις: Γέφυρα Πείρου, Άνω Διάβαση Α818 και Α/Κ Πύργου, καθώς και το ΚΕΣ Ολυμπίας Οδού, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Παναγιώτη Παπανικόλα και τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, «ΑΒΑΞ», «ΑΚΤΩΡ» και «ΤΕΡΝΑ», για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, η πρόοδος των οποίων προσεγγίζει το 75%.

Χρίστος Δήμας: Έως το τέλος του έτους η παράδοση σε κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δήμας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Σχετικά, δήλωσε:

«Τέλος Ιουλίου, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε την παράδοση σε κυκλοφορία των 65 χλμ. από τον Αλισσό ως τον Πύργο και έως το τέλος του έτους, τέλος Νοεμβρίου, θα έχουμε τα υπόλοιπα 10 χλμ. Πλέον, η Ολυμπία Οδός θα είναι ένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους στη χώρα, προσεγγίζοντας τα 300 χλμ.».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητά η ασφάλεια των μετακινήσεων, καθώς, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Πελοπόννησο, την Αχαΐα και την Ηλεία, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

«Θέλω να πω ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από το 2023 και έπειτα, έχει πάρει κάποια σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, τα οποία ήταν πολύ πετυχημένα και μάλιστα, αυτός θα είναι ένας οδηγός και για τα επόμενα μεγάλα έργα σε σημεία, όπου έχουμε, δυστυχώς, πολλά ατυχήματα, κυρίως θανατηφόρα», πρόσθεσε ο κ. Δήμας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συμπλήρωσε ότι παράλληλα με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, η Πολιτεία ανταποκρίνεται και σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και σε αυτό το πλαίσιο, υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα, σημαντικές αποφάσεις για τις ασφαλτοστρώσεις στον Άραξο, στη Γαστούνη, τη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, την Αρχαία Ολυμπία και στην Κυλλήνη.

«Δρομολογούνται τα παράπλευρα οδικά δίκτυα και 14 σημαντικές παρεμβάσεις στα αντιπλημμυρικά έργα στο Πάτρα – Πύργος, τα οποία διασφαλίζουν ότι το έργο, πράγματι, θα φέρει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων και των επισκεπτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας, σημειώνοντας ότι προχωρά και η στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικός και ασφαλής ο αυτοκινητόδρομος με την παράδοσή του στην κυκλοφορία.

Advertisement
MEGA

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος τόνισε:

«Ο αυτοκινητόδρομος “Πάτρα – Πύργος” είναι ένα έργο που χάρη στις Κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανασύρθηκε από την στασιμότητα στην οποία είχε καταδικαστεί, αφού για χρόνια είχε βρεθεί σε περιδίνηση, όπου κυρίως οι πολιτικές σκοπιμότητες επικράτησαν των τεχνικών και οικονομικών αποφάσεων, μετατρέποντάς το σε μια ατελείωτη περιπέτεια.

Advertisement
Family Kitchen

Σήμερα, όμως, καθώς κοιτάμε το άμεσο μέλλον, ο αυτοκινητόδρομος ετοιμάζεται να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και τους χρήστες του, και πάλι από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό από μόνο του είναι σπάνιο και ιδιαίτερα σημαντικό: να είσαι αυτός που ξεκινά ένα έργο και ταυτόχρονα αυτός που το ολοκληρώνει.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο δρόμος θα είναι πλήρως λειτουργικός και ασφαλής, όπως ανέλυσε και ο Υπουργός».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Παναγιώτης Παπανικόλας ανέφερε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την Αχαΐα και την Ηλεία έχει φτάσει σχεδόν στο 75%, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Η ομάδα μας, που αποτελείται από τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, την «ΑΒΑΞ», την «ΑΚΤΩΡ» και την «ΤΕΡΝΑ», εργάστηκε με συνέπεια και αφοσίωση και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις που προέκυψαν.

Έχουμε επιταχύνει την κατασκευή σε όλα τα εργοτάξια. Η ολοκλήρωση του έργου πλησιάζει και δεσμευόμαστε να παραδώσουμε έναν σύγχρονο δρόμο, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιότητα, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Ευχαριστούμε όλες και όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους οδηγούς για την υπομονή τους».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video