Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Έμειναν στην “απέξω” οι δήμοι πριν προλάβουν να μπουν στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για τους 55+

Αντιδράσεις στους δήμους έχει προκαλέσει η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55+ετών, το οποίο έκλεισε πριν καν προλάβει να ανοίξει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από πλευράς Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Λάζαρος Κυρίζογλου με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Κεραμέως και τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπ. Πρωτοψάλτη τονίζει ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με απαράδεκτο και εντελώς λανθασμένο τρόπο, αποκλείοντας ουσιαστικά τη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων, αλλά και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απολύτως τεκμηριωμένες θέσεις της Αυτοδιοίκησης και οι πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος Σερρών ενώ είχε σκοπό να ζητήσει 40 άτομα ως προσωπικό πρόλαβε τελικά να αιτηθεί μόνο 16. Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα σε δηλώσεις της τονίζει πως οι δήμοι είχαν μεγάλη ανάγκη από ενίσχυση σε προσωπικό  και εκφράζει  με την σειρά της την απογοήτευση της.

Διαβάστε επίσης: Δυσαρέσκεια της Δημάρχου Σερρών για την αιφνιδιαστική ολοκλήρωση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55+ ετών

 Η πλατφόρμα έμεινε ανοιχτή μόνο για 15 ημέρες,  όποτε ποιος παππάς και ποιος κουμπάρος… Οι δήμοι θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε το πρόγραμμα να ανοίξει ξανά καθώς οι ανάγκες της αυτοδιοίκησης δεν καλύπτονται , την ώρα που δικαίως  οι πολίτες περιμένουν την εύρυθμη λειτουργία του δήμου σε όλους τους τομείς.

Δυστυχώς σύμφωνα με την κ. Μητλιάγκα αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή  στην υπάρχουσα κατάσταση ο Δήμος Σερρών θα αναγκαστεί να δώσει κάποιες από τις υπηρεσίες σε εργολάβους.

Babis



Η αυτοδιοίκηση  πρέπει να εισακουστεί, τονίζει η δήμαρχος. Παράλληλα εξετάζονται μέχρι εξαντλήσεως όλες οι  πιθανές περιπτώσεις  για προσλήψεις προσωπικού μέσω άλλων προγραμμάτων αν και εφόσον υπάρχουν. Η μόνη ορθή  λύση βέβαια είναι οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΛΗΝΤΣΑΡΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΈμειναν στην "απέξω" οι δήμοι πριν προλάβουν να μπουν στο πρόγραμμα της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Μάιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων...

Νέα θέση εργασίας στη ΜΗΔΙΚΗ Σερρών

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Παραγωγής...

Σέρρες: Έκλεψαν μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στον Λευκώνα –  Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι

Εφιάλτης έχουν γίνει οι "κυνηγοί" χαλκού για τους κατοίκους...

Σέρρες: Έκτακτη διακοπή νερού στον Λευκώνα

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 28-4-2025, λόγω αναγκαίας αντικατάστασης του...

Τελευταία Νέα