Χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off 1-4 του πρωταθλήματος της ... Περισσότερα

Ανέβαλε τη στέψη του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off 1-4 του πρωταθλήματος της Super League, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει λίγο ακόμη η μαθηματική στέψη των «ερυθρολεύκων».

Advertisement
 

Οι Γιάννης Κωνσταντέλιας (5’) και Μαντί Καμαρά (11’) έβαλαν μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου,  ωστόσο ο Γκανέζος μέσος αποβλήθηκε στο 74’ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Νωρίτερα, με αυτογκόλ ο Γιάννης Μιχαηλίδης (52’) είχε μειώσει, άθελά του, για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι. Από βολέ του Ντομινίκ Κοτάρσκι και κακή αντίδραση των «ερυθρολεύκων», ο Φεντόρ Τσάλοφ έδωσε με τη μία στην πλάτη της άμυνας στον Κωνσταντέλια, με τον 22χρονο να αντέχει στο μαρκάρισμα του Κοστίνια και να πλασάρει τον Κωνσταντή Τζολάκη για το 1-0. Προτού προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Τούμπα, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Κόρνερ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Καμαρά να σηκώνεται αφύλακτος στη μικρή περιοχή και να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, για το 2-0 στο 11’. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Αφρικανός μέσος, αφού έπαιξε… βόλεϊ με τον Μιχαηλίδη, αστόχησε από δύσκολη γωνία ξανά με το κεφάλι. 

Κάπου εκεί το ματς… έσβησε. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφεται στο 36’, με τον Κωνσταντέλια να περνάει σαν σταματημένο τον Ζουλιάν Μπιανκόν, αλλά να μην πασάρει δίπλα του στον αμαρκάριστο Δημήτρη Πέλκα και να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Νταβίντ Κάρμο.

Ο Μεντιλίμπαρ έφυγε για τα αποδυτήρια πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα και με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο αλλαγές. Και δικαιώθηκε σχεδόν άμεσα, έστω κι από… σπόντα. Από μπαλιά του Κάρμο στην πλάτη της άμυνας, ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα, αυτή βρήκε στο σώμα του Γιάννη Μιχαηλίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Ντομινίκ Κοτάρσκι για το 2-1 στο 52’.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, πάντως, ο Πέλκας θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι. Από πλεονεκτική θέση μετά το στρώσιμο του Τσάλοφ, όμως, ο 32χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε ψηλά πέφτοντας. Θέλοντας να επενδύσει πάνω στη μείωση του σκορ, ο Ολυμπιακός έψαξε και το δεύτερο γκολ. Από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Μπρούνο Ονιεμαέτσι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιάρεμτσουκ δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που το έκανε, βγήκε μαζί της εκτός τελικής γραμμής.

Ήταν η σειρά του Λουτσέσκου να παρέμβει στο ματς, ωστόσο στο 74’ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Γιάρεμτσουκ έφυγε μόνος του απέναντι στον Κοτάρσκι, με τον Καμαρά να τον ανατρέπει οριακά εκτός περιοχής. Ο Σάσα Στάγκεμαν τον απέβαλε κι από εκεί και πέρα το γήπεδο… έγειρε. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, ωστόσο επιχειρούσε μονότονα με σέντρες να ισοφαρίσει και φάση δεν μπόρεσε να κάνει.

Advertisement
Family Kitchen

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τους «ασπρόμαυρους» να κερδίζουν δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και να φτάνουν στους 52 βαθμούς, έναν πίσω από την ΑΕΚ και δύο πάνω από τον Παναθηναϊκό, με τις δύο τελευταίες ομάδες να κοντράρονται στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι», από την πλευρά τους, θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη προκειμένου να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, μένοντας στους 63 βαθμούς.
 
Διαιτητής: Σάσα Νικολάι Στάγκεμαν (Γερμανία)
Κίτρινες: Οζντόεφ, Πέλκας, Ζίβκοβιτς – Έσε, Μπιανκόν, Γιάρεμτσουκ.
Κόκκινες: Καμαρά (74’).
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Advertisement

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (83’ Σβαμπ), Καμαρά, Πέλκας (66’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (78’ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (66’ Σαμάτα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Πιρόλα, Κάρμο, Μπιανκόν (46’ Μαρτίνς), Ροντινέι, Γκαρθία (86’ Μουζακίτης), Έσε (72’ Πάλμα), Τσικίνιο, Κοστίνια (46’ Ονιεμαέτσι), Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ.

* Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, έγινε γνωστό πως εκτός έμειναν οι Τόμας Κεντζιόρα και Κιρίλ Ντεσπόντοφ λόγω τραυματισμών. Ο Βούλγαρος εξτρέμ ταλαιπωρείται από μία κάκωση στο δάχτυλο του ποδιού του και ο Πολωνός αμυντικός υπέστη μία ελαφρά -σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ- θλάση μέσα στην εβδομάδα.

* Ένταση δημιουργήθηκε στο 70ο λεπτό, όταν ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ τα… έψαλε σε ένα ball boy που καθυστερούσε να δώσει την μπάλα. Προς υπεράσπισή του πήγε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τους δύο παίκτες να «κερδίζουν» από μία κίτρινη κάρτα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

02/10/25 10:16 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

Οι Spice Girls απέτισαν φόρο τιμής στον χορογράφο Πολ Ρόμπερτς

02/10/25 10:17 μμ

Οι Spice Girls απέτισαν φόρο τιμής στον χορογράφο Πολ Ρόμπερτς

Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού

02/10/25 10:12 μμ

Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού

Μεγάλος πήλινος αμφορέας της Ύστερης Εποχής Χαλκού παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

02/10/25 10:04 μμ

Μεγάλος πήλινος αμφορέας της Ύστερης Εποχής Χαλκού παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης

02/10/25 9:57 μμ

Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης

Κουμαριά: Ο άγριος θησαυρός της ελληνικής φύσης

02/10/25 9:05 μμ

Κουμαριά: Ο άγριος θησαυρός της ελληνικής φύσης

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει καλώδια για το αιολικό πάρκο East Anglia TWO

02/10/25 9:58 μμ

Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει καλώδια για το αιολικό πάρκο East Anglia TWO