Με τον Αζεντίν Ουναΐ να κάνει… πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο (δύο γκολ στο 33’ και στο 42’ και ένα τρομερό τακουνάκι που οδήγησε στο τρίτο «πράσινο» γκολ), ο ... Περισσότερα

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1

Epiloges Press

Epiloges Press

Με τον Αζεντίν Ουναΐ να κάνει… πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο (δύο γκολ στο 33’ και στο 42’ και ένα τρομερό τακουνάκι που οδήγησε στο τρίτο «πράσινο» γκολ), ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off της Super League κι απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.

Παίρνοντας παράλληλα το πάνω-χέρι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τον δικέφαλο του Βορρά, ακόμη και σε περίπτωση ήττας το βράδυ της 27ης Απριλίου στον αγώνα της Τούμπας για την 4η αγωνιστική. Ο Κάρλος Σφιντέρσκι σημείωσε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ για τον ΠΑΟΚ μείωσε στο 78’ ο Κωνσταντέλιας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα απ’ τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 6ο λεπτό «πάτησε» για πρώτη φορά στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από ωραία συνεργασία των Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς, όμως ο Βιετέσκα έδιωξε την τελευταία στιγμή το γύρισμα προς τον Σφιντέρσκι, ενώ στη συνέχεια το τελείωμα του Τζούριτσιτς πέρασε πολύ άουτ.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο ψάχνοντας με πίεση ψηλά τα κενά ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ, που επιχειρούσε να επιτεθεί μόνο μέσα από αντεπιθέσεις. Στο 33’ ο Βιετέσκα έκανε λάθος ψηλά, ο Σφιντέρσκι έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Τζούριτσιτς, ο οποίος του την επέστρεψε με τον Πολωνό να πατάει στην περιοχή και να γυρίζει προς τον αμαρκάριστο Ουναΐ που έκανε το 1-0.

Στο 39’ το απευθείας φάουλ του Μλαντένοβιτς από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι, ενώ στο 42’ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 ξανά με τον Ουναΐ. Από διώξιμο της μπάλας απ’ την περιοχή του Παναθηναϊκού (όπου είχαν ανέβει όλοι οι φιλοξενούμενοι για ένα φάουλ), ο Σιώπης κουβάλησε για μισό γήπεδο την μπάλα και την «έσπασε» στον Ουναΐ. Εκείνος απέφυγε τον Ζίβκοβιτς, πάτησε περιοχή και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στο στήθος του Βιετέσκα και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Σε μία τρομερή συνεργασία των Ουναΐ και Βαγιαννίδη που έφερε ένα τρομερό «τακουνάκι» του Μαροκινού, ο δεξιός μπακ των «πράσινων» έβγαλε υποδειγματική σέντρα κι ο Σφιντέρσκι με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0, χωρίς να πανηγυρίσει στο πρώτο παιχνίδι του ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του.

Έχοντας πια τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το δικό του παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και στο 77’ άγγιξε και τέταρτο γκολ, όμως ο Κοτάρσκι αντέδρασε πολύ καλά κι απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 78’ ο Σιώπης έκανε κάκιστο υπολογισμό της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Τάισον έκλεψε, έφυγε στην κόντρα κι «έσπασε» την μπάλα προς τον Κωνσταντέλια που μείωσε σε σε 3-1 παρά την προσπάθεια του Ουναΐ να διώξει. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέφτοντας με δύναμη στο δοκάρι, αλλά πολύ γρήγορα σηκώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα απ’ την εξέδρα.

Στο 81’ ο Ντραγκόφσκι ανταποκρίθηκε πολύ καλά προλαβαίνοντας το «τσίμπημα» της μπάλας απ’ τον Τάισον, ενώ στο 90’+1’ ο Λημνιος πλάσαρε λίγο άουτ έπειτα από χαμηλή σέντρα του Τετέ. Στο 90’+4’ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε το σουτ του Μιχαηλίδη μέσα απ’ την περιοχή στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Advertisement
MEGA

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: 14’ Πελίστρι, 21’ Μλαντένοβιτς – 21’ Τσάλοφ, 28΄Πέλκας, 83’ Σβαμπ, 87’ Σαμάτα, 90’+4’ Ονζντοεφ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης (88’ Αράο), Μαξίμοβιτς, Ουναΐ (89’ Λημνιός), Πελίστρι (67’ Τετέ), Τζούριτσιτς (80’ Τσέριν), Σφιντέρσκι (67’ Ιωαννίδης). 
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (57’ Ότο), Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (75’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (75 Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Πέλκας (46’ Τάισον), Τσάλοφ (46’ Σαμάτα).

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή