Σημαντική μισθολογική ενίσχυση των 50 ή 60 ευρώ σε μηναία βάση θα έχουν από τον Απρίλιο και στο εξής δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απαλλάσσονται πλέον, είτε ... Περισσότερα

Δημόσιο: Ρύθμιση φέρνει «δώρο» μέχρι 300 ευρώ σε χιλιάδες υπαλλήλους - video

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σημαντική μισθολογική ενίσχυση των 50 ή 60 ευρώ σε μηναία βάση θα έχουν από τον Απρίλιο και στο εξής δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απαλλάσσονται πλέον, είτε εν μέρει είτε πλήρως, από την προσωπική διαφορά που διατηρούσαν στους μισθούς τους μετά τις περικοπές της μνημονιακής περιόδου. Για κάποιους, η διαφορά που διαγράφεται φτάνει ακόμη και τα 300 ευρώ μηνιαίως.

Advertisement
 

Το ετήσιο όφελος από τις αυξήσεις αυτές μεταφράζεται σε 600 ή 700 ευρώ, που ισοδυναμεί σχεδόν με έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο για ορισμένους, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr. Τα ποσά αυτά καταβάλλονται επιπλέον των γενικευμένων αυξήσεων των 30 ευρώ μηνιαίως που εξήγγειλε η κυβέρνηση και οι οποίες θα ενσωματώνονται κάθε χρόνο, για όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους, με βάση την εξέλιξη του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, ενεργοποιούνται ξανά και οι μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία ή τριετία, ακόμη και για εκείνους που βάσει του προηγούμενου καθεστώτος δεν είχαν δικαίωμα τέτοιας αύξησης.

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, περιλαμβάνεται διάταξη που επιτρέπει την απονομή των ωριμάνσεων σε υπαλλήλους που εξακολουθούσαν να έχουν προσωπική διαφορά.

Συγκεκριμένα:

— Όσοι έχουν προσωπική διαφορά έως 300 ευρώ θα λαμβάνουν ολόκληρη την αύξηση που αντιστοιχεί στο νέο μισθολογικό τους κλιμάκιο, σα να είχε ήδη μηδενιστεί η διαφορά.

Advertisement
Family Kitchen

— Αν η προσωπική διαφορά υπερβαίνει τα 300 ευρώ, τότε η αύξηση θα δίνεται μερικώς. Το υπόλοιπο θα συμψηφίζεται ώστε η προσωπική διαφορά να υποχωρήσει σταδιακά στα 300 ευρώ, πέραν των οποίων δεν θα αφαιρείται ξανά στο μέλλον.

Ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί άμεσα μέσα στον Απρίλιο, όμως οι αυξήσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από το 2024. Δηλαδή, όσοι άλλαξαν μισθολογικό κλιμάκιο πέρυσι αλλά δεν είδαν διαφορά στους μισθούς τους λόγω του συμψηφισμού, θα λάβουν τώρα τα αντίστοιχα ποσά.

Advertisement

Ποιοι είναι οι περισσότερο κερδισμένοι

Το νέο πλαίσιο επανενεργοποιεί τις αυξήσεις που είχαν «παγώσει» τα τελευταία δύο χρόνια. Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάμβαναν καμία αύξηση με το παλιό καθεστώς. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

03/10/25 6:33 μμ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025

03/10/25 6:32 μμ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025