Δήλωση Π. Πολάκη για την απόλυση του Κώστα Γενιδούνια Κάθε μέρα που περνά, το καθεστώς Μητσοτάκη γίνεται όλο και πιο αδίστακτο. Σήμερα, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του ... Περισσότερα

Πολάκης για απόλυση Γενιδούνια: Η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να «μπαζώσει» κάθε εμπόδιο

Epiloges Press

Epiloges Press

 Δήλωση Π. Πολάκη για την απόλυση του Κώστα Γενιδούνια

Advertisement
 

Κάθε μέρα που περνά, το καθεστώς Μητσοτάκη γίνεται όλο και πιο αδίστακτο. Σήμερα, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του να είναι υποψήφιος για το σωματείο μηχανοδηγών, παραμονή Πρωτομαγιάς, η Hellenic Train, προχώρησε στην απόλυση του γνωστού συνδικαλιστή, Κώστα Γενιδούνια. Ενός εργαζόμενου με σημαντική εμπειρία στον τομέα του και με πολύχρονη συνδικαλιστική δράση. Ενός εργαζόμενου που μίλησε δημόσια για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας. Ενός εργαζόμενου που τόλμησε να μιλήσει για όλα όσα οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών.

Η νέα εποχή στα τρένα, που με στόμφο ανακοίνωσε ο κ. Κυρανάκης, φαίνεται πως εγκαινιάζεται με μια παραδειγματική απόλυση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η εντολή ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο Γενιδούνιας “δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις”. Στο πλευρό σου Κώστα, ένας που επίσης “δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις”. Σήμερα, ίδια μέρα με την απόλυση σου, η “δικαιοσύνη των Τεμπών”, όπως είχε μαντέψει ο  “χαρακτηριστικής κουφότητας” υπουργός, σε χρόνο ρεκόρ, με διαδικασίες εξπρές, με εμένα και τους δικηγόρους μου απόντες, πήρε θέση απέναντι στο δημόσιο συμφέρον κάνοντας σαφές ότι είναι προς το συμφέρον του πολίτη να σωπαίνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι έχει καταλάβει πως το μπάζωμα του σημείου του ατυχήματος δεν αρκεί. Έχει πάρει απόφαση να “μπαζώσει” κάθε άλλο εμπόδιο. Και για να το πετύχει αυτό, από ότι φαίνεται, έχει πάρει την απόφαση να τρομοκρατήσει κάθε ενοχλητικό. Θα πάρει στα σίγουρα, για μια ακόμη φορά, την απάντηση της από τους Έλληνες πολίτες όπως έγινε και με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του περασμένου Φλεβάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου που θα μπορέσει να αντισταθεί στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων, αντιστρέφοντας τη νεοφιλελεύθερη πορεία που έχει πάρει η χώρα. Δεν αρκεί να πούμε όχι σε μια μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού.  Θα πρέπει να απαιτήσουμε την επιστροφή στο δημόσιο όλων όσων ξεπουλήθηκαν με ή χωρίς μνημόνιο. Δημόσια τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια, δημόσια ΔΕΗ, υπό δημόσιο έλεγχο μια συστημική τράπεζα.

Μόνο έτσι θα σταματήσει το “μπάζωμα” της κοινωνίας.

Μόνο έτσι η κοινωνία θα βρει οξυγόνο να αναπνεύσει και πάλι!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027