Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή να μειωθεί το κόμιστρο των ταξί ώστε όσοι βγαίνουν και καταναλώνουν αλκοόλ να επιστρέφουν με ... Περισσότερα

Οι οδηγοί ταξί προχωρούν σε 48ωρη απεργία – Έξαλλοι με την πρόταση Κυρανάκη για τη μεταφορά των μεθυσμένων του Σαββατοκύριακου

Epilogestv

Epilogestv

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή να μειωθεί το κόμιστρο των ταξί ώστε όσοι βγαίνουν και καταναλώνουν αλκοόλ να επιστρέφουν με ασφάλεια πίσω στα σπίτια τους.

Την πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη δεν είδαν με καλό μάτι οι οδηγοί ταξί που περιμένουν τις συγκεκριμένες μέρες για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε, θέλει να επιδοτεί και να προωθεί το αλκοόλ στους νέους; Αν είναι δυνατόν να το λέει ένας υπουργός. Αυτά τα προβλήματα λύνονται με επιδότηση;».

«Γελοιοποιεί τη λέξη επιδότηση. Γελοιοποιεί και εμένα που είμαι επαγγελματίας, που έχω υποστεί τα πολλά χρόνια που έχω δουλέψει ταξί απίθανες καταστάσεις, επικίνδυνες. Η παροιμία λέει είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και έφυγε. Έχουμε το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας αν θέλουμε τον παίρνουμε στο ταξί, γιατί έχουμε υποστεί τραγικά θέματα από μεθυσμένους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Ανεβάζοντας τους τόνους, μάλιστα, σημείωσε «εμείς την πρόταση αυτή δεν την δεχόμαστε με τίποτα γιατί είναι κοροϊδία, το έκανε για να αποπροσανατολίσει την αλλαγή των θέσεων, ό,τι είχαμε πετύχει, και είχε ετοιμάσει ο κ. Οικονόμου για να ψηφιστούν. Ήταν μια κακή, βρώμικη συμπεριφορά του κ. Κυρανάκη».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ελήφθη απόφαση για 48ωρη απεργία από τα ταξί «οπότε την παραπάνω εβδομάδα έχουμε σίγουρα 48ωρη».

Η πρόταση Κυρανάκη

«Σκεφτόμαστε, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, που οι νέοι και όχι μόνο βγαίνουν έξω και πίνουν λίγο παραπάνω, να βρεθεί ένας τρόπος να είναι πιο φτηνό το κόμιστρο των ταξί το βράδυ, για να αφήνουν τα οχήματα τους όσοι διασκεδάζουν και να παίρνουν ταξί», είπε στην εκπομπή Weekenders ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Θα πρέπει βέβαια να εξετάσουμε πρώτα τα δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς δεν θέλουμε να χάσουν χρήματα οι ταξιτζήδες και την διαφορά στο κόμιστρο θα την καλύπτει το κράτος. Οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε και μαζί τους» σημείωσε.

Advertisement
Family Kitchen

Το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο One επέμεινε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ να μην βρίσκονται πίσω από το τιμόνι».

Στο ερώτημα, δε, ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «υπάρχει και η παράμετρος ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από τις ψηφιακές κάμερες. Το ποιος θα πληρώσει και δεν θα πληρώσει θα το δούμε».

«Οφείλουμε να εξετάσουμε τέτοια μέτρα. Καλώ τους οδηγούς ταξί να προσέλθουν στο τραπέζι και να συζητήσουμε για μέτρα που θα σώσουν ζωές» κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video